VOJKO BASIC CROPIX
KONAČNO RJEŠENJE

Bivši Hajdukov tandem dolazi na čelo hrvatskog prvoligaša i odmah dovodi nekadašnjeg trenera Bijelih!?

Čeka se potvrda velikog gazde koja bi mogla stići već tijekom današnjeg dana.
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 17. kolovoz 2020. 08:03

U ovom trenutku cirkulira opcija po kojoj bi čelne pozicije u Istri 1961 mogle pripasti Ivanu Kosu i Krešimiru Gojunu.

To je, navodno, odabir Sergija Fernandeza u Vitoriji, ali ga amenovati mora Josean Querejeta, vlasnik Baskonia-Alavesa. Gazda kluba vraća se s odmora i od ponedjeljka je na poslu.

Vjeruje se da će u tijeku prvog radnog dana prelomiti ovu trakavicu u Puli. Kako, to će se vidjeti kada dođu mailovi u klupski inbox. Opće je uvjerenje da bi dolazak spomenutog tandema značio siguran dolazak na mjesto trenera Siniše Oreščanina.

Bi li to onda značilo da dolaze i njegovi suradnici iz dana u Hajduku, Rosanda i Pirija?

To znaju samo akteri priče, pa valja pričekati ponedjeljak. Ili možda još koji dan u idućem tjednu. Valjda neće biti pitanje još kojeg tjedna, iako je kod Baska i to moguće...

Jumić bi trebao voditi Istru i protiv Dinama

Slijedom prilika, svoju šansu da postane dio kategorije prvoligaških trenera dobio je i Danijel Jumić. Radi se o 34-godišnjem treneru, kojeg je Istra 1961 prošle godine angažirala za voditelja omladinske škole. Jumić je bivši nogometaš, koji je nakon porečkog Jadrana nosio dres Varteksa, Rijeke, Kopra, Kärntena, Dunajske Strede, Spitalla, Novigrada i Vllaznije. Igrao je na poziciji napadača. Kao trener djelovao je u omladinskoj školi Jadrana, a onda je u istom klubu postao trener seniora i vodio je Porečane dvije i pol sezone. Solidna era u Trećoj HNL.


U proteklih godinu dana na mjestu voditelja Istrinog omladinskog pogona odavao je ozbiljnost u radu. Da bi se procjenjivao njegov rad nužno je ipak više vremena, u kojem bi se moglo pokazati koliko mladi igrači napreduju. Za sada se pokazalo da je Jumić profesionalan i vrlo korektan u odnosima.


Kao trener seniorske momčadi on je samo privremeno rješenje, dok se u laboratoriju Baska u Vitoriji ne iskemija novo trenersko ime. U svakom slučaju, ostat će zapisano da je vrlo mlad vodio prvoligaša jednu, vjerojatno i dvije utakmice. Učinio je to ‘kao vojnik’ kluba, a tako se i ponašao, vrlo kolegijalno, i prema stručnom stožeru prve momčadi otkako je došao u Pulu. Upravo zato što je korektan i logičan o svemu se konzultirao s Prelecom, te je nastojao izvući što bolje moguće kriznu situaciju Zeleno-žutih.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 22:24