CROPIX
PUN OPTIMIZMA

BIVŠI HAJDUKOVAC, A AKTUALNI VEZNJAK RIJEKE NAJAVIO JADRANSKI DERBI 'Navijačima mogu obećati vatromet!'

Filip Bradarić, veznjak Riječana i bivši igrač Hajduka, uoči 84. sraza dva njegova kluba (u 18 sati na Rujevici) nada se pobjedi koje na Rujevici nije bilo od 9. rujna.
Piše: Mateo SučićObjavljeno: 02. prosinac 2017. 13:21

Nosili su se još kratki rukavi, a na Kvarneru sezona kupanja nije bila još ni približno gotova kada su nogometaši Rijeke ostvarili posljednju domaću pobjedu. Bilo je to 9. rujna protiv Cibalije (7:0), okrenuo se cijeli jedan krug prvenstva, a Riječani i dalje čekaju vatromet. Doduše, između dva sraza s Vinkovčanima odigrali su Riječani samo dva domaća susreta u HNL-u (Osijek i Inter) i još dva u Europi (AEK i Austria Beč), ali pobjede nije bilo iako je Kek protiv Intera najavio vatromet.

Uoči 84. sraza Rijeke i Hajduka u HNL-u Filip Bradarić je otišao korak dalje.

- Trener je prošli put poželio vatromet, ali nije ga bilo. Onda ću ga ja obećati za ovu utakmicu - samouvjereno je poručio veznjak Rijeke i bivši igrač današnjeg suparnika Bijelih.

Veznjak ponikao u Hajduku u početkom veljače 2015. godine otišao je s Poljuda na stražnji izlaz, nitko nije pustio suzu za njegovi odlaskom u Rijeku koja je znala prepoznati talent i kvalitetu, pa u Bradariću dobila jednog od kapetana momčadi i najboljih veznjaka lige. Možda mu je i pomogla sređena situacija u riječkom prvoligašu, kontinuitet struke na Kvarneru, povjerenje trenera…

Split, 170917
Stadion Poljud.
Nogometna utakmica 9. kola 1.HNL , Hajduk - Rijeka. 
Na fotografiji:  Zvonimir Kozulj
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
CROPIX

- Teško je pričati što bi bilo kad bi bilo. Mislim da sam do sada napravio dobre stvari, rekao bih i neke velike stvari, a želja mi je nastaviti kao i do sada. U Hajduku sam proveo 15-ak godina, tamo sam odgojen i velika je zasluga toga što sam do sada napravio i svih trenera i ljudi koji su me vodili, učili, hranili... Takav je život, nekada ideš putem kojim možda nisi mislio da ćeš ići, ali ja sam zadovoljan kako se sve razvilo.

A na zimu bi se moglo u još boljem smjeru za Bradarića. Već ljetos je bilo ponuda koje je Bradarić odbio, zima nosi novu mogućnost, ali veznjak Rijeke odmah je odbacio takve priče.

- Najvažnije je da svi budemo maksimalno fokusirani na ono što radimo dok god smo ovdje, bez da nam misli igdje lutaju. A kada i ako dođe vrijeme vidjet ćemo što će i kako će biti.

Doduše, svima mogu poslužiti primjeri Andrijaševića i Bezjaka koji u sredinama koje su odabrali nisu dobili prostor koji su očekivali.

Split, 170917
Stadion Poljud.
Nogometna utakmica 9. kola 1.HNL , Hajduk - Rijeka. 
Na fotografiji:  Fran Tudor, Mate Males i Filip Bradaric.
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
CROPIX

- Čujemo se, svi smo prijatelji, ali svaki od nas ima neki svoj put, neki cilj koji teži. Svaki koji je otišao može dati neki svoj savjet, ja imam neke svoje stavove i kada i ako odem bit će to odluka za koju mislim da je najbolja.

Treba mu vjerovati kada kaže da je fokusiran na Rijeku, u njegovu slučaju to nije tek fraza jer je svojim djelima u prošlosti (odbijanje ponuda, igranje ozlijeđen kada je trebalo…) više puta pokazao da nije pričao u vjetar. Zato je sada njegovo primarno razmišljanje Hajduk.

- Već u Ateni smo pokazali da ova Rijeka nije zaboravila igrati nogomet, da možemo odigrati fantastično i na tim dobrim stvarima moramo graditi samopouzdanje i igru. Što više uspijemo držati takav ritam bit će bolje za nas, jer protiv Hajduka će nam trebati 90 pravih minuta.

Rijeci slijedi prvi sraz s Hajdukom u Kopićevoj eri. Splićani zadnjih 20 utakmica nisu pobijedili Rijeku, ali je Kopić na klupi Slavena Belupa itekako znao zagorčati Bijelima.

- Kako vidim Kopićev Hajduk? Teško je pričati jer je kratko trener, ali znamo kakav stil preferira još iz dana u Slaven Belupu. Uvijek je protiv momčadi koje Kopić vodi bilo teško igrati, ali mislim da moramo gledati sebe. Kada smo maksimalno koncentrirani kao što je to bilo prošle sezone, mislim da na Rujevici nitko nema što tražiti.

Split, 170917
Stadion Poljud.
Nogometna utakmica 9. kola HT Prve HNL , Hajduk - Rijeka. Na fotografiji: Zoran Kvrzic i Borja Lopez
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Tom Dubravec / Hanza Media / CROPIX
Borja Lopez

Hajduk u specifičnoj situaciji dolazi na Rujevicu, igrači su nakon pobjede u Osijeku bili suočeni s kritikama navijača, a Bradarić je dovoljno upoznat sa situacijom da bi mogao procijeniti koliki uteg to može predstavljati današnjem suparniku.

- U ovoj sezoni Hajduk je u jednom trenutku ušao u neke rezultatske probleme i publika je odmah nezadovoljna. Na Hajduku je da se vadi, samo pobjedama mogu steći povjerenje, ali od navijača uvijek imaju podršku, ne okreću im leđa, samo daju do znanja igračima da neke stvari nisu dobre, da se moraju trgnut.

Imperativ od navijača, dakle, ima Hajduk, ali ima ga i Rijeka.

- Sigurno da imamo imperativ, moramo se vratiti na stare staze. Pokazali smo da možemo i na tom tragu moramo nastaviti. Pobjeda protiv Hajduka puno bi značila za sve nas, za vraćanje samopouzdanja pred važnu utakmicu u Europi protiv Milana, koja nam je jako bitna bez obzira što smo već ispali.

Hoće li Bradarić biti taj koji će pomoći Rijeci i pogotkom? Dobro je ušao u sezonu, sada dugo čeka realizaciju.

Split, 170917
Stadion Poljud.
Nogometna utakmica 9. kola 1.HNL , Hajduk - Rijeka. 
Na fotografiji:  Hugo Almeida i Dario Zuparic.
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
CROPIX

- Istina, kao da je neka blokada. Igrom u tih zadnjih 20-ak metara nisam ni ja zadovoljan, ali treba se dignuti i iz utakmice u utakmicu pokušavati ponovo.

Od Hajduka nije izgubio, ali nije ni zabio svom bivšem klubu. Najbliži je bio u debiju, nekoliko dana nakon transfera s Poljuda na Kantridu. Pričalo se čak da je Hajduk uvjetovao u transferu da Bradarić ne igra, ali ovaj je s 20-ak metara stresao vratnicu.

- Iskreno, tada mi je bilo malo i drago što nije ušla. Rijeka je vodila već 3:0, bila je prva utakmica nekoliko dana nakon što sam došao iz Hajduka, sve je bilo friško... Sada sam u Rijeci već gotovo tri godine, druga je priča i nemam nikakav problem da zabijem - zaključio je Bradarić.

Lani su iz redova bivših zabijali Andrijašević i Elez, pa bivši junior Maleš. Sada je možda na Bradarića red…

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. svibanj 2024 10:19