Nikola Vilic/ CROPIX CROPIX
PRAVO POJAČANJE

BIVŠI KAMERUNSKI REPREZENTATIVAC SE OPORAVIO I BIT ĆE SPREMAN ZA NASTAVAK SEZONE Može li Etoundi postati Slavenov džoker iznenađenja?

SLAVEN BELUPO Bivši kamerunski reprezentativac oporavio se od ozljede
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 02. svibanj 2020. 19:32

Nema nekih velikih ili važnih novosti iz Slavena Belupa. Najvažnija je stigla još tijekom prošlog tjedna, kad je igračima prve momčadi odobren povratak na treninge, koje obavljaju u skupinama. U jednom trenutku na terenu je najviše pet igrača, uz trenera i fizioterapeuta, a moraju se poštovati sve propisane mjere.

Igračima je dobro došao povratak u poznato im radno okruženje, iako nisu u punom sastavu. Međutim, s obzirom na to da je moguć skori nastavak sezone, ovakvi će im specifični treninzi pomoći da naprave temelje prije nego krenu sa zajedničkim radom. Trener Tomislav Stipić i njegov stručni stožer brinu se da i atmosfera bude na razini, što je koprivničku momčad krasilo od njegova dolaska u klub krajem prošle godine.

Tereni su na Gradskom stadionu ‘Ivan Kušek Apaš’ odlični, stanka u radu dobro im je došla. Uvjeti za rad su, dakle, vrhunski, a u klubu su zadovoljni i što se nitko od igrača ne žali na ozljede. Dugo vremena izvan stroja je bio bivši kamerunski reprezentativac Franck Etoundi, ali i on se potpuno oporavio te će u nastavku sezone konkurirati za poziciju u napadu.

Stigao 10. prosinca

Etoundi je u Slaven Belupo stigao 10. prosinca prošle godine nakon što je u prvom dijelu sezone bio bez kluba. Prije toga nastupao je za Xamax, St. Gallen i Zürich u Švicarskoj te turske klubove Kasimpasu i Boluspor, dok je za Kamerun odigrao sedam utakmica i postigao jedan pogodak. Očekivalo se da će se među Farmaceutima izboriti za poziciju u napadu uz prvog strijelca Ivana Krstanovića, no spriječili su ga problemi s ozljedama.

U pitanju su bili mišići, vjerojatno kao posljedica duljeg razdoblja neigranja, a onda možda i prevelike želje za što bržim povratkom na teren. Tako je ostao samo na dva nastupa za Slaven, debitirao je u Osijeku u prosincu i odigrao 12 minuta, da bi se protiv Hajduka u Koprivnici 15. veljače ozlijedio već u 2. minuti. Riječ je o iskusnom (29) i kvalitetnom igraču koji bi, zaobiđu li ga ozljede, mogao donijeti novu dimenziju u Slavenov napad te postati Stipićev džoker iznenađenja u nastavku sezone.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 16:20