Vojko Basic / CROPIX
ZNA KOLIKO SU JAKI MODRI

BIVŠI KAPETAN HAJDUKA I APSOLUTNI MILJENIK NAVIJAČA UOČI VJEČNOG DERBIJA 'Daj Bože da bude pobjeda, a neriješeno u Maksimiru bismo sada svi potpisali'

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 22. studeni 2019. 15:48

Srđan Andrić, nekadašnji kapetan Hajduka, koji je svojedobno bio i na čelu Akademije, uvijek je zanimljiv sugovornik, pogotovo prije vječnoga derbija s Dinamom koji je na rasporedu u petak na Maksimiru. Kada je Andrić zabijao, Hajduk je u pravilu dobiva derbije, a on pamti tri pobjede iz Maksimira.

Za početak smo “pretresli” aktualni Hajdukov trenutak…

- Ne znam ni ja kako vidim aktualni trenutak, malo gore, malo dolje. Ovo sve što je bilo kod kuće, bilo je idealno, a čim se ode od kuće, ne izgleda nikako. U globalu gledajući, rezultat je zadovoljavajući, kad se uzmu neke druge stvari u obzir, ne izgleda tako bajno.

Pobjedom nad Osijekom trener Damir Burić ostao je na klupi, jer je prije bilo naznaka da bi mogao otići.

- Normalno je da je nakon dva poraza od Gorice, ispadanja u Kupu i utakmice u prvenstvu, krenula priča o tome. S te strane je utakmica protiv Osijeka bila važna zbog njega i te situacije na tablici. Vjerojatno, da nije bila pobjeda, pitanje je što bi se događalo i bi li Burić uopće ostao nakon toga. Stvari su se malo smirile, ali takva je situacija u Hajduku, čim malo ne ide po planu, normalno da se priča o smjeni trenera.

Kako vidite sezonu koja je počela ispadanjem od Gzire United?

- Nekako se pleše od dna do vrha. Počelo je tim ispadanjem, što je možda najveća sramota u povijesti kluba, da bi se krenulo u prvenstvo odlično, svladan je Dinamo na Poljudu, Hajduk je bio na prvom mjestu što apsolutno nitko nije očekivao. Onda je došlo utakmica u kojima je definitivno trebalo bolje reagirati, uzeti više bodova. Sad kada se pogleda, mislim da smo realno na mjestu na kojemu zaslužujemo biti. Ali s druge strane, moglo je biti bolje, trebalo je biti bolje, pa je teško dati nekakvu ocjenu. Kad neko vrijeme budeš prvi, a onda padneš na drugo mjesto, normalno je da nisi zadovoljan i da si očekivao više. Ali kada uzmeš u obzir da si krenuo nakon poraza od Gzire, što je bilo nezamislivo, realno je da smo na drugom mjestu s dovoljnom bodovnom razlikom ispred trećega i četvrtoga. Tu smo gdje jesmo i tu zaslužujemo biti. Tek nakon Dinama i Rijeke te par utakmica koje su ostale do kraja, moći će se napraviti analiza te realno zaključiti - gdje, što i kako.

 Split, 140708
Stadion NK Hajduka u Poljudu.
Na fotografiji: Srdjan Andric.
Foto: Vladimir Dugandzic / Hanza Media
Za: Sportske novosti
Vladimir Dugandzic / Hanza Media / CROPIX
Srđan Andrić

Podjednaka situacija

Hajduk je ove sezone bio slab u gostima, no utakmica u Maksimiru koja slijedi, ne može se dovesti nikako u kontekst obične utakmice u gostima, ipak je to derbi…

- Koliko god se pričalo o tome, nikada utakmice između Hajduka i Dinama neće biti obična. Jest utakmica koja nosi tri boda, ali ne može se reći da je obična. Hajduk je dobio na Poljudu ove sezone, a ako ikako dođemo u situaciju da nam s Dinamom nije bitna utakmica, onda definitivno nešto nije u redu.

Hajduk ne može računati na sve svoje igrače za derbi...

- Tu je situacija podjednaka, jer i Dinamo ima dosta reprezentativaca, pred njima su i utakmice u Europi koje su im jako bitne. Hajduk ima neke svoje nedostatke, jedni i drugi su, neću reći u problemima, ali imaju neke dvojbe. Bez obzira tko bude igrao, Dinamo je definitivno favorit, jer je kvalitetu pokazao ove godine. Hajduk je dobio prvu na Poljudu, tako da će Zagrepčani sigurno imati motiv više, iako on u derbijima nije potreban. Sigurno će htjeti pokazati da su bolji od Hajduka i napraviti sve da dobiju.

Dinamu je dvoboj s Hajdukom prije važnoga susreta s Atalantom.

- Da, zato to i govorim. Imaju utakmice u Europi koje su im bitne, u situaciji su da moraju izvući bod ili protiv Atalante ili Cityja. Razmišljanja će im malo otići i na to, ali ipak ovo je derbi. Pobjedom mogu pobjeći, a sigurno će tražiti revanš za poraz na Poljudu.

Što bi moglo odlučiti?

- Teško mi je reći što bi moglo odlučiti. Dinamo igra kući, kvalitetnija su ekipa, favoriti su, ali što će biti ovisi o svemu.

Tvrdi blok

Kako mislite da će Hajduk igrati?

- Igrat će mislim kao i do sada u tvrđim utakmicama. Tvrd blok otraga i pokušaj da nešto mogu napraviti u tranziciji. Dinamu nedostaje Ademi, što smatram velikim hendikepom, on im je daleko najvažniji, neću reći najbolji igrač. Drži čitavu sredinu i jedini je igrač koji ima nekakvu agresivnost, svi ostali su tehnički potkovaniji, mekši od njega, a on je taj koji im daje impuls u sredini. Za Hajduk je najveći plus to što nema Ademija.

Kakav ishod prognozirate?

- Ne bih ništa prognozirao, to je nezahvalno iako Dinamo jest favorit, ali to apsolutno ne znači da će pobijediti. Što se tiče Hajduka, svaki rezultat, osim poraza, bio bi u redu. Daj Bože da bude pobjeda, a neriješeno bismo sad svi potpisali. Ali to su sve nekakve računice prije utakmice koje ne moraju ništa značiti. Ovisi kako će se utakmica razvijati. Ako Hajduk bude vodio i na kraju završi neriješeno, normalno je da nećemo biti zadovoljni. Zato ne ulazim u prognoze. Treba otići “gore”, odigrati što bolje i to je to.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 08:07