MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix
NOVI POČETAK

Bivši mladi reprezentativac Vatrenih: ‘Vjerujem da je stiglo mojih pet minuta! Uzori? Modrić i Pogba‘

Veznjak je odlično otvorio sezonu zabivši u pobjedi nad Goricom
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 20. srpanj 2021. 21:23

Ivan Lepinjica zabio je gol s kojim je Rijeka potvrdila pobjedu nad Goricom 2:0.
- To mi je treći pogodak za Rijeku, sva tri sam dao glavom - kazao nam je 22-godišnji nekadašnji mladi hrvatski reprezentativac.
Golovi glavom su trademark obitelji Lepinjica jer i otac Dragan, koji je igrao špicu, rado je zabijao na takav način. Ivan bi baš morao imati prave osobine za to, možda se jednom prebaci na poziciju centarfora... Mama Marinela Foško bila je vrlo dobra skakačica uvis, krasio ju je odličan odraz...

- Moja najbolja uloga je zadnji vezni, iako volim i kad imam više ofenzivne slobode. Na treneru je da ocijeni gdje me vidi. Uzori su mi Pogba i Modrić, idealan igrač je spoj njih dvojice. Najjače vrline su mi duel igra, dobro čitanje igre, duga lopta i razigravanje.

Dragan Lepinjica rođen u Šidu, igrao je za Osijek, Prištinu i kratko zagrebački Dinamo gdje se nije nametnuo, da bi sedam godina proveo u Portugalu, uglavnom u Uniao Madeiri. Kažu Osječani da je bio jako dobar do odlaska u vojsku, nezaustavljiv i točan realizator koji je koristio gotovo svaku šansu, ali nije se vratio isti. Nikad nije napravio karijeru kakva mu se predviđala. Da se to ne ponovi i sinu.

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix

Splet okolnosti

Prije dvije godine Damir Mišković govorio je da ga ne bi dao za manje od pet milijuna eura, a onda je “utonuo u klupu“. Pogodak Gorici mogao bi mu biti vrlo koristan da se vrati u pozitivan mod.

- Pobjeda nam je bila vrlo bitna jer radilo se o prvoj utakmici sezone. S time smo dobili na samopouzdanju. Noge su još malo teško i nama i Gorici - rekao je Lepinjica i svoj gol prokomentirao:

- Nakon tog pogotka bilo nam je puno lakše. Povukli smo se i tražili kontru. Iz čega smo čak napravili dobre šanse. Kad vodiš 2:0 gledaš prije svega da ne primiš, a super je ako zabiješ još koji. Dobro nam je to išlo. Naša je mreža ostala prazna. Prošlo je jako puno vremena od mojeg zadnjeg gola. Htio sam se kod tog kornera izboriti za poziciju da budem sam, što sam na kraju i uspio. Murić ima sjajan centaršut što svi znamo, dobro sam je dočekao i zakucao.

Oni koji bolje pamte Dragana Lepinjicu iz igračkih dana kažu da ste fizički poput preslike.
- Dobio sam od oca korisnih savjeta, to je prednost kad si iz nogometaške loze. Velika mi je podrška kao i cijela obitelj.

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix

Koja živi u Pazinu…Braća su također nogometaši, a sestra rukometašica.
- I otac se preselio da bude bliže nama djeci pa sad živi u Istri.

Za mladu reprezentaciju odigrali ste zadnji put 18. studenoga 2019. s Češkom u Velikoj Gorici pod Igorom Bišćanom. Nakon toga ste u Rijeci izgubili mjesto u prvoj postavi. Što se događalo?
- Splet okolnosti, malo i pad u formi, a neki drugi igrači su u to vrijeme možda bili bolji. Tako se to odvilo. Na meni je bilo samo da radim, sad sam dočekao ponovno šansu i iskoristio je na najbolji mogući način.

Mnogi su se kleli u vas, a onda ste nestali iz postave. Kako ste se nosili s time? Je li vas to mučilo?
- Nije mi bilo lako. Međutim, bio sam uvijek na raspolaganju ekipi i mislio da će opet doći mojih pet minuta. Vjerujem da je stiglo, da ću se dizati u formi i dobivati na samopouzdanju, kojeg sam imao i prije. Očekujem da ću nastaviti igrati sve bolje…

Mislite da vas trener Simon Rožman nije pravedno tretirao?
- Ne bih ulazio u priče o trenerima, na meni je da se koncentriram na nogomet, kako bih bio bolji. To je jedino ispravno što treba gurati dalje.

Mislite da ćete ove sezone biti standardni u prvoj postavi?
- Mislim da bih mogao biti. Uvijek sam tako mislio i uvijek ću tako misliti. Svaki nastup i gol, sve što pomaže ekipi dodatno pomaže i meni u sazrijevanju. Što više igram to sam bolji… Moram biti na maksimalnom nivou što se tiče pristupa, pa nema brige.

Je li Rijeka jača ili lošija nego prethodne sezone?
- Imamo jako dobru momčad, kandidirat ćemo za vrh ljestvice, a želimo napraviti što bolji rezultat i u Europi, što je uvijek Rijekin plan.

U četvrtak vas na Malti čekaju Gzira i zacijelo poprilično teško vrijeme za igru jer vrućine vladaju na tom južnom otoku.
- Naša je briga protivnik, a ne vrućina. Neće biti laka utakmica jer oni se bore za iste ciljeve. Ipak, kvalitetnija smo ekipa i idemo tamo napraviti povoljan rezultat kako bi nam uzvrat u Rijeci bio lakši.

Hajduk dobra škola

Je li Hajdukovo ispadanje od Gzire opomena?
- U svaku utakmicu treba ući što ozbiljnije i na maksimalnom nivou. Neće biti podcjenjivanja, Hajdukova sudbina nam je bila dobra škola. Splićani su mislili da će lako dalje, i eto što im se dogodilo.

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix

Kakva su generalno očekivanja od Europe?
- Velika. Možemo daleko dogurati. Rijeka ima kvalitetu za ući u skupinu Konferencijske lige.

Lani ste u Europskoj ligi malo igrali. Za vas i druge igrače koji nemaju pravo međunarodno iskustvo to je specijalan izazov?
- Dobio sam nekoliko minuta s Real Sociedadom i pola sata kod AZ-a. Jedan sam od igrača koji imamo golem motiv da se pokažemo u Europi. Došlo je dosta novih, svi su jako dobri dečki i bit će nam od velike pomoći.

Kako vam se čini konkurencija na vrhu tablice u domaćem prvenstvu?
- Ne bih davao zaključke po prvim utakmicama. U HNL-u ima dosta jakih ekipa, svi se pojačavaju, vjerujem da je ove sezone sve moguće.. - zaključio je Ivan Lepinjica, čija statistika kaže da je za Rijeku odigrao 72 utakmicu, a osim tri gola ima i dvije asistencije za pogodak.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 08:19