Nenad Bjelica i Ivan Santini
 VLADO KOS/CROPIX Cropix
KOLIKO ĆE TO TRAJATI?

Bivši Vatreni ne može igrati za Osijek jer je jednostrano raskinuo ugovor! Bjelica objasnio problem

Ivan Santini je jednostrano raskinuo ugovor, a Kinezi nisu poslali papire za registraciju
Piše: Nikola Patković/Jutarnji listObjavljeno: 18. veljača 2021. 08:00

Iako je već predstavljen kao novi igrač Osijeka, a odradio je i prvi trening s momčadi, najzvučnije pojačanje Osijeka u posljednjih nekoliko godina, Ivan Santini, još će neko vrijeme biti izvan konkurencije za utakmice.

Naime, njegovi papiri iz Kine još nisu došli u Osijek. Santini je u utorak predstavljen kao novi igrač Osijeka, što je podrazumijevalo i da je s njegovim papirima sve u redu pa nitko od nas novinara nije potegnuo pitanje je li novi napadač kluba iz Gradskog vrta registriran.

Ni klub nije osjetio potrebu reći o tome nešto više. No, ispostavilo se da postoji problem koji se rješava, što nam je u srijedu potvrdio trener i sportski direktor Nenad Bjelica.

image





VLADO KOS/CROPIX Cropix

Kinezi vole komplicirati

- Ivan Santini raskinuo je s Kinezima ugovor jednostrano, pa će malo potrajati dobivanje njegovih papira i zasad nije registriran u Osijeku, ali i mi kao klub i njegovi agenti već smo poduzeli potrebne korake preko Fife da se taj problem što prije riješi - rekao je Bjelica.

U Osijeku se nadaju da bi ovaj problem mogao biti riješen u sljedećih 10-ak dana, a dotad će Santini samo participirati na treninzima i čekati pozitivan rasplet, koji s Kinezima ponekad zna biti kompliciraniji nego što treba. Pogotovo sada jer je kod njih upravo u tijeku proslava nove godine, tj. državnog praznika. Inače, Ivan Santini je na povratku iz Kine trebao potpisati za belgijski klub Kortrijk, gdje je već igrao, no oni su od angažmana odustali upravo zato što nisu htjeli čekati rješenje problema s papirima. Osijek je, pak, svjesno ušao u ovaj rizik, jer Nenad Bjelica dobro zna što sa Santinijem kao igračem dobiva u konkurenciji za momčad i u utrci za hrvatske trofeje pa mu nije problem pričekati tjedan-dva da se rasplete situacija s papirima.

Koliko će sve trajati?

Igrač Santinijeva kalibra svakako zaslužuje da se u ovakvoj situaciji bude strpljiv, jer dobit može biti golema, a gubitak nikakav. No, u Gradskom vrtu vjeruju da će se ipak situacija rasplesti vrlo brzo i povoljno za klub i igrača, jer je teško vjerovati da bi se Ivan Santini odlučio na jednostrani raskid da za njega nije imao valjane argumente. Pretpostavljamo da mu Kinezi nisu isplatili plaću tri mjeseca zaredom, što je razlog za jednostrani raskid ugovora zbog kojeg neki klubovi znaju raditi probleme, ali kad se u to umiješa Fifa, situacija se obično rješava brzo.

Kinezima ponekad zna biti kompliciraniji nego što treba. Pogotovo sada jer je kod njih upravo u tijeku proslava nove godine, tj. državnog igrao, no oni su od angažmana odustali upravo zato što nisu htjeli čekati rješenje problema s papirima. Osijek je, pak, svjesno ušao u ovaj rizik, jer Nenad Bjelica dobro zna što sa Santinijem kao igračem dobiva u konkurenciji za momčad i u utrci za hrvatske trofeje pa mu nije problem pričekati tjedan-dva da se rasplete situacija s papirima.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 09:50