CROPIX
VELIKE RIJEČI

BIVŠI VATRENI SE NAKLONIO INSTITUCIJI 'Dinamo je u slučaju mog sina pokazao koliko je veliki klub! Najveći u Hrvatskoj i zato će opet biti prvak!'

Sadašnji trener Hrvatskog dragovoljca Igor Pamić bio je dio Modrih i Istre 1961
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 28. studeni 2017. 22:54

Dinamo ima na jelovniku ‘istarsku maneštru’, dvaput u kratkom vremenskom razdoblju. Prvo u srijedu u Kupu, a onda 9. prosinca u HNL-u. Kada se sudaraju ta dva kluba, onda je zaista idealan sugovornik Igor Pamić, bivši igrač oba kluba, a također i trener Istre 1961.

Danas je popularni ‘Paminjo’ trener Hrvatskog dragovoljca kojeg je uspio osoviti na noge, u posljednjem drugoligaškom kolu crni su pobijedili Hajduk 2 u Sigetu...

Puljani nemaju šanse

Kad smo već kod trenerskog posla ‘Diva iz Žminja’, često puta se njegovo ime spominjalo u kontekstu trenera Dinama. Ipak, nikad se nije dogodio taj transfer...

Tom Dubravec / CROPIX.
CROPIX

- Suvišno je bilo što govoriti pred ovu kup utakmicu Dinama i Istre 1961. Puljani su u jako teškoj situaciji, a Dinamo možda nije perfektan, ali je rezultatski nadmoćan. Jasno jest da su Modri veliki favoriti. Iako, Istra se nikako ne smije podcijeniti, ima svoju kvalitetu, koju iz raznih razloga ne prezentira. Međutim, mogu biti jako opasni, ako ih se podcijeni. Oni su bez ikakvog imperativa. Siguran sam da se u srijedu na kup utakmici neće braniti, nema potrebe za kalkulacijama. Definitivno, vjerujte mi, Istra ima dobru momčad koja ne zaslužuje biti tu gdje je sada. Bilo bi zanimljvo vidjeti Istru u idealnim uvjetima. Naravno, ako Dinamo bude ozbiljan, Istra nema šanse niti u Kupu, a niti nešto kasnije u prvenstvu - smatra Pamić.

Kazat će još ‘Paminjo’ da ove sezone nakon dugo godina gledam jedan, kako ga on naziva, specifičan Dinamo.

- Zašto mislim da je Dinamo ove sezone specifičan? Ne briljira, nije atraktivan za gledanje. Međutim, osvojit će naslov prvaka. To je za njih krucijalno. Nakon dugog niza godina, prošle sezone su Modri izgubili prvenstvo. Zato je ove sezone očito bilo najbitnije okrenuti se - rezultatu. Dinamo u HNL-u igra na rezultat i to mu jako dobro ide, još nije izgubio niti jednu utakmicu. Međutim, nema tu moć i kvalitetu koju je nekad imao. Držim da je najveća prednost Modrih ove sezone, uz činjenicu da su rezultatski superiorni - slabost Rijeke. Rijeka je mnogo slabija nego prošle sezone. Da je društvo s Rujevice na razini od prošle sezone, ne znam kako bi sve izgledalo...

Veli Pamić da je mnogo više očekivao i od Hajduka i Osijeka.

Konkurencija zakazala

- Niti Splićani, niti Osječani, uz već spomenute Riječane, u rezultatskom smislu ne konkuriraju Dinamu, pa društvo iz Maksimira HNL sjajno kontrolira situaciju. Mogu kazati da su već sad u studenom ‘ubili’ prvenstvo! Ne samo zato što su najbolji, nego zato što već sad imaju ogromnu bodovnu prednost koju ne mogu i neće izgubiti. Nitko u HNL-u nema takvu kvalitetu da bi ih mogao dostići, a da kojim slučajem i ima, Dinamo ne bih ispustio tih 12 bodova razlike.

Sin Zvonko, član je Dinama. Nakon duge stanke zbog ozljede, uskoro bi ga se moglo vidjeti na travnjaku, prvo u momčadi Dinama 2 kod Igora Jovičevića.

- Zvonko je sad u boljem stanju. Nadamo se svi skupa da će se vratiti vrlo brzo. Sad je naravno teško kazati u kakvom stanju nakon toliko vremena stanke. Ali kao Bog da, nakon zaista dugog vremenskog razdoblja ćemo ga opet vijdeti na travnjaku.

Pamić je posebno želio nešto naglasiti.

- Dinamo je pokazao koliko je veliki klub u slučaju mog sina Zvonka! Dugo vremena je zbog ozljede bio izvan svega, ali još uvijek se osjeća kao igrač! Sve to zahvaljujući Dinamu, ljudima iz kluba. Dinamo je zaista najveći klub u Hrvatskoj. Nije slučajno što su toliko godina zaredom bili prvaci i što će opet biti - zaključio je Igor Pamić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 06:26