RONALD GORSIC/CROPIX
VELIKI POVRATAK

Bivši Vatreni se u 35. godini vraća u HNL, u svoj najdraži klub! Igrao je za Dinamo, Panathinaikos...

Klub iz Krešimirova grada dogovorio je dolazak negdašnjeg vatrenog defenzivca s Cipra
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 06. siječanj 2021. 14:48

Na samom početku zimskih priprema, sa Šubićevca stiže vijest koja će silno obradovati navijače Narančastih, ali i sve ljubitelje nogometa. Naime, doznajemo kako je šibenski prvoligaš jako blizu dogovora oko dolaska ili bolje reći povratka Gordona Schildenfelda (35) u svoje redove. Bivši hrvatski reprezentativac s 29 nastupa za Vatrene (1 gol) ima važeći ugovor s ciparskim Anorthosisom u čijem dresu igra od 2017. godine, prikupio je pritom preko 100 nastupa uz 9 golova, ali navodno je spreman raskinuti ga i vratiti se u matični Šibenik iz kojeg je otišao 2007. godine.


Schildenfeld se već prošloga ljeta spominjao u kontekstu mogućeg povratka u Šibenik, čak je i trenirao s njime, ali to se tada nije dogodilo. No, iskusni stoper je očito prelomio i odlučio se između dvije polusezone na povratak u domovinu, čime će najviše profitirati Šibenik, ali i HNL, koji će biti jači za iskusnog, zvučnog igrača.


Ako je Lokomotiva dolaskom Grka Papadopoulusa “ulovila” najzvučnije ime HNL-a, od te etikete nije daleko ni Schildenfeld. Iako su mu na leđima 35, a za dva mjeseca stiže i 36. rođendan, popularni Šifo igra standardno za Anorthosis...

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX


Nema sumnje da će prekaljeni stoper, koji je za Vatrene igrao i na Euru 2012. godine, a od dresa Hrvatske oprostio se 2016. godine, uz svoje iskustvo, kvalitete i ponajprije autoritet biti od velike pomoći svojim Šibenčanima na putu prema ostanku u HT Prvoj ligi. Podsjetimo, Schildenfeld je nakon matičnog Šibenika igrao u zagrebačkom Dinamu u dva navrata, potom Bešiktašu, Sturmu, Duisburgu, Eintrachtu iz Frankfurta, Dinamu iz Moskve, PAOK-u, Panathinaikosu i spomenutom Anorthosisu.

image
TOM DUBRAVEC/CROPIX


Kažimo kako bi Schildenfeld trebao doći u Šibenik kroz par dana i priključiti se pripremama Šibenika za nastavak sezone. A na prvoj prozivci pojavilo se 28 igrača; Labrović, Rogić, Benat, Đaković (vratari), Mesa, Pandža, Bilić, Batarelo, Vukorepa, Kvesić, Pajić, Todoroski, Mršulja, Grdić, Bulat, Ćurić, Alimi, Niko Rak, Španja, Maleš, Nikola Rak, Martin, Jurić, Laća, Prince, Mina, Mena i Radovanović.

Sahiti je dobio dan-dva više za sređivanje privatnih stvari i za sada je to kadar s kojim raspolaže trener Rendulić. No, vodstvo kluba razmatra opcije dovođenja još ponekog pojačanja. Izgledan je dolazak i jednog napadača, dok eventualni dolazak zadnjeg veznog ovisi o tome kakav će se pokazati novopridošli Kolumbijac Mena. Dođu li svi oni, u tom bi slučaju brojka narasla na preko 30 igrača, s kojom sasvim sigurno Šibenik neće zakoračiti u nastavak sezone...

Upita ime, ali ne i konkretnih ponuda

Povezano s možebitnim dolascima, još uvijek je otvorena opcija s dodatnim posudbama. Vratar Đaković će vjerojatno ostati na posudbi u Cibaliji, a sportski direktor Ivan Bulat ne želi se zaletavati i pustiti neke igrače za koje se zanimaju susjedni klubovi (Vodice, Primorac B i još neki drugi) jer u proljetnoj zgusnutoj borbi HNL-a, ako se izjalovi dolazak pojačanja, bit će potreban svaki igrač.


I dalje je otvorena mogućnost da netko od istaknutijih šibenskih igrača napusti Šubićevac, iako za sada osim upita nema konkretnih ponuda. To se prvenstveno odnosi na Bulata, Princea i Labrovića, a potom i na Čurića, Pajića, Laću… (dt)

ŠIFOVI KLUBOVI

Anorthosis (Cipar)
Dinamo Zagreb (Hrvatska)
Dinamo Moskva (Rusija)
Panathinaikos (Grčka)
PAOK Solun (Grčka)
Eintracht (Njemačka)
Sturm Graz (Austrija)
Bešiktaš (Turska)
MSV Duisburg (Njemačka)
Šibenik (Hrvatska)

35 godina ima Schildenfeld, na Cipru je još od ljeta 2017.

106 utakmica prikupio je Šifo u dresu Anorthosisa Famaguste

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 20:36