Zoran Mamić
 IVAN PERIC/CROPIX
REAKCIJE TRENERA

Bjelica: Bili smo bolji, više smo željeli pobjedu!; Mamić: Čestitke Ivušiću, bio je fantastičan..

Nije mogao Dinamo ove večeri zabiti gol u Gradskom vrtu, unatoč ofanzivnim namjerama.
Piše: Nikola Patković/Jutarnji listObjavljeno: 21. studeni 2020. 19:02

Nenad Bjelica nadmudrio je Zorana Mamića, Osijek je zasluženo pobijedio Dinamo i potvrdio da je ovo unazad dva i pol mjeseca jedna potpuno nova momčad – spremna za najviše domete u HNL-u prema kojima za sada nezaustavljivo juriša. Bila je to, kako se i očekivalo, prava šahovska partija, u kojoj su obje momčadi imale svoje faze dobre igre, ali u konačnici Osječani su ih imali nešto više od gostiju, te ono najvažnije, znali su iskoristiti svoje prilike, dok Dinamovi igrači to nisu. Istina, sjajan je na golu Osijeka bio Ivušić. Sve se, dakle, poklopilo za Osijekovu pobjedu kojom je prepolovljena prednost Dinama na samo tri boda, a Osijek otkako je Bjelica stigao i dalje na domaćim travnjacima ne zna za poraz. Štoviše, u tom su periodu Osječani osvojili pet bodova više od Dinama, koji je u Gradskom vrtu upisao svoj prvi poraz u HNL-u ove sezone.

- Prava, muška utakmica u kojoj se nitko nije štedio i bez obzira na dosta prekršaja, mislim da je bilo obostrano korektno. Čestitam mojoj momčadi na zasluženoj pobjedi, jer mislim da smo u globalu bili bolja momčad, iako je Dinamo imao svoje prilike, pogotovo u prvom poluvremenu koje nije iskoristio. Mislim da smo mi možda više željeli ovu pobjedu. Znali smo i da ćemo, ako ukrotimo njihov napadački trojac, doći do svojih prigoda i tako je i bilo – rekao je nakon susreta zadovoljni Bjelica, dok je Mamić bio potpuno drugačijeg raspoloženja.

- Čestitam Osijeku na pobjedi i njihovom vrataru Ivušiću na fantastičnoj utakmici. Nogomet se igra za golove, a mi svoje dobre prilike nismo iskoristili. Osijek je to kaznio i na kraju zasluženo pobijedio. Imali smo dosta problema u pripremi utakmice pa smo pokušali izvući najbolju varijantu i nakon prvih 15-ak minuta prvog poluvremena preuzeli smo kontrolu utakmice, imali dvije fantastične prilike. Na ovakvim utakmicama nema puno šansi i treba ih iskoristiti da bi rezultat bio pozitivan – kazao je trener Dinama.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 22:46