Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
ZADOVOLJAN POBJEDOM

BJELICA ČESTITAO SVOJIM IGRAČIMA I SLAVEN BELUPU, PA POŠTENO PRIZNAO 'Do kraja smo strepili za pobjedu, a dvojicu igrača vraćamo u život'

Nenad Bjelica je nakon 1:0 pobjede protiv Slaven Belupa bio zadovoljan rezultatom i bodovima do kojih su njegovi igrači došli, a imao je i riječi hvale za kvalitetnu obranu Koprivničana.
Piše: Igor KrištaforObjavljeno: 05. listopad 2019. 22:03

- Dobro smo ušli u utakmicu, u prvom poluvremenu, pogotovo drugom dijelu poluvremena, imali smo dobrih prilika, nismo ih iskoristili. Da smo zabili drugi gol, vjerojatno bismo malo otvorili utakmicu, natjerali bismo protivnika da malo više izađe. Ovako smo do kraja 'strepili' za pobjedu, ali čestitam svojim dečkima što su nakon dosta napornog tjedna uspjeli smoći snage i pobijediti. Rezultat 1:0 uvijek protivniku daje priliku da na neki način dođe do svog gola. Oni su se stvarno disciplinirano branili i čestitam im na vrlo uspješnoj obrani - izjavio je Bjelica na konferenciji, ali nije zaboravio ni svoje igrače:

Nakon duljeg su vremena ponovno zaigrali François Moubandje i Izet Hajrović.

- Tako je, vraćamo ih 'u život'. Moubandje je dobio priliku, ali nije mu lako ako ne igra u kontinuitetu. Odigrao je solidno, ništa spektakularno. Uostalom, ni cijela momčad nije odigrala baš spektakularno. Hajrović je ušao s klupe, ali teško je u tih 15, 20 minuta pokazati što možeš i znaš, pogotovo ako nemaš kontinuitet. Obojica dobro rade, dobro treniraju i u odeđenom trenutku ćemo ih trebati. Evo, danas smo ih trebali.

Bjelica je najavio i put momčadi u BiH sljedeći tjedan, gdje će odigrati nekoliko prijateljskih utakmica za vrijeme reprezentativne stanke. Iz prve momčadi na put ide samo sedam igrača, tvrdi Bjelica.

- Prvi trening imamo u utorak poslijepodne, potom u srijedu ujutro pa idemo u Bosnu i Hercegovinu gdje u četvrtak igramo protiv Žepča, a u petak protiv tuzlanske Slobode. Ostaju nam samo sedmorica igrača na raspolaganju iz prvog sastava, svi ostali su iz druge momčadi. Ići će Đira, Franjić, Baturina, Šipoš... Imat ćemo dobru momčad u BiH – zaključio je trener Bjelica.

Trener gostiju Ivica Sertić, koji je imao slično viđenje rezultata kao i Bjelica, nakon utakmice je komentirao:

- Također sam zadovoljan kako je to izgledalo. Naš je cilj bio što duže držati Dinamo u egalu da ga uvedemo u neku nervozu, što nam nije uspjelo u startu. Ali nama je i 0:1 bio aktivan rezultat jer se uvijek može dogoditi bilo kakav prekid, bilo kakva tranzicija, tako smo i planirali. I tu se odmah osjetila Dinamova nervoza, gdje oni nisu uspjeli utakmicu privesti mirnije kraju.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 05:25