GORAN MEHKEK/CROPIX
RIJEČ TRENERA

Bjelica: Dinamo je u 15 dana iskrcao 15 milijuna eura na pojačanja, a mi nula! Ali, mi imamo srce...

Većim dijelom meča bili smo bolji i prije smo trebali riješiti pitanje pobjednika, rekao je Mamić
Piše: SNObjavljeno: 13. veljača 2021. 20:16

Zoran Mamić rijetko je kada bio sretan u zadnje vrijeme kao nakon pobjede nad Osijekom. Nenad Bjelica emitirao je optimizam da ništa nije izgubljeno i ponos kako je njegova momčad odigrala derbi.

- Većim dijelom utakmice bili smo bolji i prije smo trebali riješiti pitanje pobjednika, što u zadnje vrijeme ne radimo dobro, iako ovaj put ne bih volio pričati o lošim stvarima. Ekipa poput Osijeka koja ima puno kvaitete uvijek može nešto napraviti. Na sreću nisu to uspjeli. Sretan sam i zadovoljan - kazao je Dinamov trener Mamić kojeg sad čeka put u Krasnodar.

- Europska liga je drugo natjecanje, idemo u Rusiju napraviti rezultat koji bi nas doveo pred uzvrat u Zagrebu u vjeru da možemo proći dalje. Dat ćemo sve od sebe. Put kako treba igrati je ovaj s Osijekom. Pogotovo prvo poluvrijeme gdje smo pobijedili Osijek njegovim oružjem. Bili smo izuzetno agresivni i dobro osvajali druge lopte. Bili smo okomiti i čvrsti, Dinamo treba igrati tako. Moja momčad je pokazala izuzetan karakter. Osijek je imao neke situacije, ali to su bili šutevi izvana, Nisu nam stvarali šanse iz proigravanja što je super i govori da je momčad bila jako fokusirana i kompaktna. Do kraja prvenstva je još puno bodova i teških susreta i ovo je samo jedan koračić.

Pogledajte gol Oršića za pobjedu:

Istaknuo je da forma raste.

- Vjerujem u ovo momčad, dizat ćemo formu i kvalitetu igre iz utakmice u utakmicu. Iako je ovo bilo jako dobro i još jednom na ponos HNL-u, da se igraju utakmice poput ove.

Komentirao je i dovođenje brojnih igrača tijekom zime.

- Dinamo je preozbiljan klub da bi gledao samo kratkoročno. I mlada i A reprezentacija imat će brojne obveze, od ožujka do lipnja, nedostajat će nam brojni igrači, a mi kvalifikacije u Europi igramo od prvog pretkola. Morali smo se osigurati da imamo dovoljan broj igrača za sve što nas čeka. Kao i kasnije za ono što svi očekujemo, da prođemo pretkola i plasiramo se u elitno natjecaje - konstatirao je Mamić koji prati Krasnodar.

- Radi se o jako dobroj momčadi, igrački boljoj od CSKA. Raznovrsnijoj. Neki naši špijuni gledali su ih u Emiratima i Španjolskoj. Nije mi drago što su od Lokomotiva izgubili 4:0 jer to će ih dodatno mobilizirati. Međutim, Dinamo je pokazao da se može nositi s jakim momčadima i očekujem dobar rezultat - konstatirao je Mamić dodajući kako će se srdačno pozdraviti s centarforom Krasnodara Marcusom Bergom, kojem je bio trener dvije godine, ali nije ga zvao.

Nenad Bjelica je prokomentirao:

- Bila je to dobra utakmica, iako mi u nju nismo ušli dovoljno agresivno, bili smo predaleko od igrača Dinama. Čestitam Dinamu na pobjedi, a svojim igračima na velikom naporu. Ovo što nismo ostvarili na Maksimiru čekat ćemo da se ostvari u sljedećem susretu. Prije 17 kola bili smo na minus osam bodova od Dinama, sada smo na minus tri. Imamo još Dinamo u Osijeku. Dinamo je u zadnjiih petnaest dana potrošio 15 milijuna eura na pojačanja, mi nula milijuna, a nosili smo se ravnopravno. To nam daje nadu da srce koje imamo može prevladati novac koji imaju oni i vjerujem da će biti borba do kraja.

U prvom dijelu Osijek nije mogao doći do svoje igre, a kardinalna pogreška Igora Silve za 1:0 ga je dodatno bacila unatrag.

- Igrali smo protiv prvaka na njegovom terenu. Oni su bili vrlo agresivni, nisu nam dali previše prostora. Dinamo je bio dobar, u drugom dijelu smo vidjeli da se možemo nositi s njima. Nismo bili efikasni, ali idemo dalje.

Izvukao je s terena Bočkaja.

- Htjeli smo svježije igrače, krenuli u 4-4-2, na kraju gurnuli u napad i Gutija. Sve smo riskirali za pozitivan rezultat, ali nije bilo moguće.

Ipak, i Osijek je dovodio pojačanja, stigao je Ivan Santini.

- Možda dovedeno još jedno krilo, radimo na tome, no to će biti netko za nula eura jer racionalno se ponašamo premo klupskom novcu. Ne razbacujemo se - zaključio je Bjelica.

Rasmus Lauritsen, pouzdani branič Dinama, najviše je govorio o načinu pobjede...

- Sjajan osjećaj je pobijediti u ovakvoj utakmici, zbog ovakvih utakmica igra se nogomet. Kad pobijediš ovako i s igračem manje, onda ta tri boda uistinu vrijede puno. Način na koji smo pobijedili sjajna je priprema i za europske utakmice, rekao je Danac.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. travanj 2024 06:52