DAMIR SENCAR
DOBRO SKRIVENA TAJNA

Bjelica i Mamić zaigrali igre bez granica! Pogledajte kakvi bi danas trebali istrčati Osijek i Dinamo

U tijeku je pravo hibridno "ratovanje" Gradskog vrta i Maksimira uoči okršaja dvije najbolje momčadi
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 21. studeni 2020. 08:00

Moglo bi to biti posljednje pitanje u kvizu “Tko želi biti milijunaš”. Ono koje se otvara za milijun kuna. U kakvim će sastavima danas istrčati Osijek i Dinamo u Gradskom vrtu? (15.00)

Totalno je to neizvjesno, Nenad Bjelica i Zoran Mamić igraju igre bez granica, velike igre kako bi zavarali jedan drugoga. Probali smo na razne načine, kontaktirali razne izvore iz klubova i one bliske klubovima, ali sastavi su ostali tajna, dobro skrivena. Pravi misterij, poput artefakata koji jednostavno ne bi smjeli postojati do signala izvanzemaljaca, od neobjašnjivih epidemija do šifriranih spisa koji nisu stoljećima odgonetnuti...

image
Vjerojatni sastavi Osijeka i Dinama
SN

Vlada totalna šutnja i blokada svih informacija kad se radi o igračima koji će biti sudionici derbija. Kakva li to iznenađenja spremaju Bjelica i Mamić? Baš nas živo zanima...


Osijek je, to znamo, poharao koronavirus. Informacije govore da će dečkima iz Gradskog vrta danas nedostajati petorica igrača. Ali, naravno, ne znamo kojih. Jesu li oni bitni za Bjeličinu momčad, jesu li nositelji igre, krucijalni za Osijekovu formaciju? Ili su pak oni koji ipak sjede na klupi i neće biti neophodni za udarni sastav? Bjelica i svi oko njega to kriju kao zmija noge....

image
IVAN PERIC/CROPIX

Trener Osijeka logično ne želi Mamiću podastrti tu važnu informaciju, neka trener Dinama smišlja taktiku za “nepoznatog suparnika”.


Mi smo prije neki dan napisali da će Dinamu protiv Osijeka nedostajati Lovro Majer, jedna od krucijalnih figura, mladić koji ove sezone igra nogomet života, te Joško Gvardiol, koji je u ovom trenutku najvažniji igrač obrane koji može istovjetno dobro pokrivati stopersku poziciju i onu na lijevom boku.

U međuvremenu se ustvrdilo da neće moći igrati niti veznjak u velikom naletu, Bartol Franjić. Ipak, jučer se do nas, kroz pravi “kineski zid” šutnje ipak probila vijest da bi Gvardiol i Majer mogli biti spremni za utakmicu u Gradskom vrtu! Je li ta informacija puštena da prevari Bjelicu ili je zaista točna? Ne znamo, ponavljamo, ona nije službena već je iskopana ipak iz nekih izvora bliskih klubu koji nisu izravno iz svlačionice.


Već po ovome vidite da je derbi u Gradskom vrtu počeo i prije nego što smo čuli prvi sučev zvižduk. Već se igra, samo je to borba nekim drugim sredstvima. Jedni i drugi su bacili udicu neizvjesnosti, tko će se upecati?

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. travanj 2024 13:29