Lovro Majer, Patrik Mršnik i Davorin Olivari
 HANZA MEDIA
SUPERSPORTSKE

‘Bjelica je odličan, ali to što mi je napravio nitko nikad nije u životu! Bio sam u stanju šoka..‘

‘Smatram da bi Dinamo postigao još bolje rezultate u nekim utakmicama da sam dobio veću priliku!‘
Piše: Sportske novosti, Davorin OlivariObjavljeno: 10. veljača 2021. 08:04

Traje velika borba Dinama i Osijeka za naslov hrvatskog nogometnog prvaka. Uoči njihovog međusobnog dvoboja, u goste smo u 23. epizodi SuperSportske podcasta pozvali sjajnog veznjaka Modrih Lovru Majera. Kroz pedesetak minuta druženja u studiju Hanza Medije dotakli smo se i njegove nogometne karijere koja je prožeta radom i borbenošću, u sebi sakrila i brojne dosad neispričane detalje.

Uz već predstavljenog gosta, u studiju su bili i Davorin Olivari, novinar Sportskih novosti te Patrik Mršnik, novinar na web-portalu SN u ulozi voditelja podcasta.

Lovru smo dakle, prvo upitali kako komentira sva nagađanja oko njegove budućnosti koju se proteklih tjedana povezivalo s Marseilleom. Francuzi su nudili i 15 milijuna eura u četvrtoj, završnoj ponudi...

- Sigurno da to za mene predstavlja jednu vrstu časti. Svaki mladi igrač cilja na najviše. Marseille je veliki klub, bila bi to dobra stepenica, ali imam još nedovršenih stvari s Dinamom, pa ćemo vidjeti.

image
Lovro Majer, Patrik Mršnik i Davorin Olivari
HANZA MEDIA

Majer je još kao igrač Lokomotive bio pred potpisom za talijansku Sampdoriju. Tada je ipak prelomio da bi za njegovu karijeru bilo dobro vratiti se u Dinamo, iz kojeg je otišao još kao 12-godišnji dječak.

- Nemam problema govoriti o tome. Već sam bio u Genovi, oni su bili strašno zagrizli. Cijela priča je bila dobra, ali htio sam ostati u Zagrebu. Rođen sam ovdje... Ponudila mi se ovdje dobra opcija, uvjeti i mislim da je san svakog dečka zaigrati za Dinamo. Istina, možda bih u Italiji financijski prošao bolje, ali rekao sam, pusti novce, pusti sve...

Logično, glavna tema razgovora s Majerom bio je veliki subotnji derbi hrvatskog nogometa, maksimirski okršaj Modrih i društva iz Gradskog vrta. Pitali smo ga zamjera li što današnjem treneru Osijeka, vašem bivšem, Nenadu Bjelici koji vam nije pružio pravu priliku?

- Treneru Bjelici ne zamjeram apsolutno ništa! Mislim da je odličan trener, to je pokazao s rezultatima u Dinamu, te s rezultatima koje ima sad. Smatrao sam samo da više zaslužujem, da više vrijedim. Ne samo to, kazat ću još nešto. Držim da bi Dinamo postigao još bolje rezultate u nekim utakmicama da sam dobio veću priliku! Ali ne, stvarno mu, to je skroz iskreno, ne zamjeram ništa. Dosta sam naučio iz svega toga, tako je očito trebalo biti, očito nije moglo biti drukčije.

Kako je psihološki podnosio kad ga je Bjelica u nekim utakmicama čak poslao i na tribinu?

- Nije bilo lako... Dapače. Nikad se nisam nalazio u situaciji da me je neki trener poslao na tribinu. Nikad u životu. Mogu slobodno kazati da sam bio u nekoj vrsti šoka! Moram priznati da mi se nije bilo lako nositi s tim. Nekako sam mišljenja da svi mi moramo proći neke stvari koje nisu ugodne da bismo napravili neke veće stvari. Znao sam da ustvari sve najviše ovisi o meni, o tome kako ću se dugoročno nositi s time, kako će to utjecati na mene. Mene je činjenica da sam bio u drugom planu, da sam bio i na tribinama guralo da budem još jači, bolji, da žešće radim, trudim se, sve me to zapravo i motiviralo. Dvije godine nisam adekvatno participirao u momčadi, bilo je i ozljeda. S druge strane, tada sam shvatio koliko su neke druge stvari bitne, da nije nogomet sve u životu. I ne smije biti!

Cijeli podcast SuperSportske #19 pogledajte u nastavku, a možete ga pratiti i na Sportskoj televiziji u srijedu od 23:50 sati, u četvrtak u 18:20 sati te u petak od devet sati ujutro:

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 06:01