Ronald Gorsic / CROPIX
GRADSKI DERBI NA MAKSIMIRU

BJELICA NAJAVIO KARANTENU UOČI UZVRATA S YOUNG BOYSIMA I SPOMENUO MOGUĆE ODLASKE 'Dobra utakmica, ali neefikasna, moglo je biti i više golova'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. kolovoz 2018. 01:59

Dinamo je u 5. kolu HNL-a na Maksimiru pobijedio gradskog rivala Lokomotivu minimalnim rezultatom 1:0. Strijelac odlučujućeg pogotka u 48. minuti bilo je novo pojačanje Modrih Bruno Petković iz jedanaesterca. Petkoviću je ovo bio prvi pogodak za Dinamo, a postigao ga je nakon čak 642 dana dugog posta.

Modri su tijekom cijele utakmice bili bolji i pobjeda je lako mogla biti i uvjerljivija. Posebno se istaknuo vratar Lokomotive Ivo Grbić s nekoliko vrhunskih intervencija.

Bjelica je povukao je riskantan potez i promijenio čak desetoricu igrača u odnosu na susret s Young Boysima koji je odigran u srijedu u prvoj utakmici doigravanja Lige prvaka. Jedini je zadržao svoje mjesto vratar Danijel Zagorac, ali i on silom prilika, jer se na posljednjem treningu ozlijedio Dominik Livaković.

Bjelica je ovako prokomentirao je pobjedu protiv Lokomotive:

"Bezbolno s deset novih igrača. Nažalost, nismo mogli dati šansu Livakoviću koji se jučer ozlijedio na treningu pa je opet branio Zagorac. Ali ovi dečki koji su igrali opravdali su moje povjerenje i odigrali dobru utakmicu. Nažalost, malo neefikasnu, jer smo zaslužili pobjedu s većim brojem golova. 1:0 protiv momčadi koja dugo nije izgubila, koja je u zadnje dvije međusobne utakmice protiv Dinama visoko pobijedila, danas nisu stvorili prigodu. Dali smo šansu novim igračima, neke igrače smo odmorili, sve je pozitivno."

Objasnio je i što se dogodilo Livakoviću:

"Napravljen mu je pregled, ništa nije slomljeno, ali mu je otekao palac, za dan-dva ćemo vidjeti hoće li biti spreman za utorak."

Young Boys je slavio s 5:2, vratio im se glavni napadač Assale:

"Imaju oni četiri vrhunska napadača, ne samo Assalea, ali ja vjerujem u svoju momčad."

Sada se u potpunosti okreće pripremama za Young Boyse, a pozitivna je vijest da će stadion biti pun u utorak:

"Jako sam sretan i ponosan što smo napravili nešto pozitivno i napunili stadion. Ljudi su prepoznali pozitivnu energiju, nadam se da ćemo im se odužiti našom borbom i zalaganjem te proći u Ligu prvaka. Priprema je kao i uvijek pred svaku utakmicu, samo što ćemo u ponedjeljak ići u karantenu da dečki dobiju mir, pred velikim su pritiskom."

Prijelazni rok još traje, hoće li biti kakvih promjena?

"Još nije odlučeno, ima nas dosta, 29-30 igrača. Dolazaka neće biti, ali odlazaka može biti do kraja prijelaznog roka."

Susret s Young Boysima u uzvratnoj utakmici play-offa Lige prvaka na rasporedu je u utorak 28. kolovoza u 21 h na Maksimiru.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. svibanj 2024 11:22