Nenad Bjelica i Ante Kostelić

 NK OSIJEK FACEBOOK
ZANIMLJIVO U GRADSKOM VRTU

Bjelica najavio veliki derbi protiv Dinama! Ekipu došao pogledati i jedan od najvećih trenera svih vremena

‘Živite sport, imajte svoje snove i iluzije i ne razmišljajte koliko ćete pritom zaraditi‘
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 16. studeni 2021. 17:07

Nenad Bjelica u utorak je na treningu imao ugledne goste. Najtrofejniji hrvatski trener, inače nekoć i trener rukometašica Osijeka, Ante Kostelić nakratko je navratio u Gradski vrt. I nije bio sam već u društvu legendarne i trofejne osječke rukometašice Kaje Ileš, nekada Bjeličine susjede na Sjenjaku, naselju nadomak stadiona u kojem je trener bijelo-plavih odrastao.

- Bilo nam je baš drago što su došli. Kostelić ima predavanje na Ekonomskom fakultetu u Osijeku i izrazio je želju da nas dođe pozdraviti i upoznati. Drago nam je da nas prati, a dao je par pametnih poruka i savjeta igračima. Biti u društvu takvog čovjeka, tako uspješnog trenera pravo je zadovoljstvo. Isto tako Kaja je legenda grada. Počašćeni smo - veli Bjelica.

U Gradskom vrtu nakon slobodnog vikenda, jednom od rijetkih dana odmora prije zimske stanke, naveliko traju pripreme za izazovnu završnicu polusezone koju će bijelo-plavi otvoriti na Maksimiru. Zdravstveni karton momčadi nije idealan, iako je bolji nego što je bio prije desetak dana. U pogonu su opet Vedran Jugović i Mato Miloš, Petar Bočkaj i Ivan Fiolić imaju "sitnijih" problema, no istovremeno je veliki upitnik oko Laszla Kleinheislera za kojeg je neizvjesno hoće li konkurirati za utakmicu protiv Dinama. Mađarski veznjak je u treningu, ali...

- Kleinheisler radi individualno, postoje male šanse za nastup, ali vidjet ćemo kako će reagirati na podizanje inteziteta treninga. Hiroša je "napala" angina i nije bio u treningu, svi ostali rade - kaže trening Osijeka.

Potencijalni reprezentativci iz kadra Nenada Bjelice uglavnom zbog ozljeda su propustili posljednji ciklus kvalifikacija za SP. Iz prve momčadi poziv pod zastavu stigao je tek mladom Adrianu Leonu Barišiću za U21 reprezentaciju BiH. A on se s tog okupljanja vratio ozlijeđen. Zadobio je, naime, jaču distorziju desnog skočnog zgloba pa sasvim izvjesno neće konkurirati za utakmicu protiv Dinama, ali ni za drugoligaški sraz B momčadi, u kojoj ove sezone uglavnom igra, protiv Kustošije.

Osijek će počevši s gostovanjem na Maksimiru i zaključno s odlaskom na Poljud odigrati sedam utakmica u 28 dana, u prosjeku jednu svaka četiri dana, što će momčad staviti pod maksimalno opterećenje. Posljednji put su takav ritam imali još na otvaranju sezone, naravno zbog europskih kvalifikacija. Tada su bijelo-plavi odigrali sedam utakmica u 27 dana. U igri će u posljednjih mjesec dana prvog dijela sezone biti 18 prvenstvenih bodova i plasman u polufinale Kupa.

- Super, radujemo se tome - komentira Bjelica pa pojašnjava:

- Uvijek je igračima bolje igrati nego trenirati. Nemamo nikakav problem s tim i vjerujem da ćemo mi taj ritam izgurati bez ikakvih problema. Ekipa je spremna, skoro svi su na raspolaganju i u treningu. Mi ovu završnicu polusezone dočekujemo i fizički i psihički spremni - poručio je trener Osijeka.

Taj ritam lakše će se podnijeti uz doprinos čitavog kadra, a zbog gustog rasporeda svi će dobiti priliku.

- Mi nemamo niti jednog igrača u momčadi izuzev Care da ove sezone nije startao u nekoj utakmici. Time smo pokazali da računamo na njih, da vjerujemo u svakog pojedinca. Sigurno je kako će biti više promjena i rotacija nego što bi ih bilo u nekom normalnom ritmu kada se igra svakog vikenda - zaključio je Bjelica.

Kostelić: Živite sport, imajte svoje snove i iluzije

Kosteliću je uručen dres Osijeka s brojem 1, a trofejni trener obratio se nogometašima bijelo-plavih.

- Živite sport, imajte svoje snove i iluzije i ne razmišljajte koliko ćete pritom zaraditi, jer novac će, s vašim uspjesima, doći sam po sebi. Meni je uvijek poseban osjećaj doći u Osijek jer me uz ovaj grad vežu divne uspomene, ponajprije vezane za moje rukometašice - kazao je Ante Kostelić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. svibanj 2024 07:25