CROPIX
NAJAVIO EUROPSKO PROLJEĆE

BJELICA NAPOKON DOBIO GOLGETERA KOJI ZABIJA U SERIJI, JEDAN BI MOGAO 'PODARITI' I SPARTAKU Junak utakmice predvodio Modre do slavlja i u Gradskom vrtu

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 05. studeni 2018. 10:05

U utakmici koja može otići na ovu ili onu stranu, koja se lomi svakom loptom, duelom, nervozom, kartonom... treba imati čovjeka koji će odlučiti onako, ni iz čega. Bjelica je imao Marija Gavranovića. U redu, Osijek je bio ‘živ’ do Olmova pogotka u nadoknadi, imali su Osječani i gredu, ali Gavranovićev gol ipak je odredio u kojem će smjeru otići utakmica. Sjajno je reagirao na udarac Gojaka, golgeterski nanjušio gdje će Malenica odbiti loptu, bio je tamo gdje je trebao biti i matirao je domaćina. Osijek Gavranoviću ‘leži’, ovo mu je već deveti gol koji je zabio momčadi iz Gradskog vrta, u prvenstvu i Kupu, sve dosad u Rijekinu dresu, sad i u Dinamovu.

Gavranović je u pucačkoj formi i to je Bjeličin najveći dobitak. Čekao ga je Dinamov trener sredinom ovog dijela sezone, Gavro je igrao dobro, ali nije zabijao, štoviše, znao je i nemoguće promašiti.

Četiri zaredom

Ali, sad mu se otvorilo, zabio je već u četvrtoj uzastopnoj utakmici u kojoj je zaigrao. Sve je krenulo u Trnavi gdje je bio junak utakmice, zabio je gol za izjednačenje, a onda i servirao pobjedu Oršiću, pa je bio strijelac u Puli, zatim i u Zelini. Sad je niz nastavio u Osijeku. Bjelica je uoči ključne utakmice europske sezone dobio veliki napadački adut, Gavranović zabija u seriji i sad sigurno ne misli tako brzo stati. Zabio je ove sezone Rijeci, lani Hajduku, zabio taj važan gol u Trnavi, sad Osijeku... Hoće li Gavranović uskoro od Soudanija preuzeti nadimak Mr. Derby? Vidjet ćemo, pred njim i Dinamom je još puno važnih utakmica, dok Bjelica nekim stvarima u igri svoje momčadi ne može biti zadovoljan, neke druge čine ga spokojnima.

Prevaga u Europi

Samo jednom, u derbiju protiv Hajduka njegova momčad nije zabila pogodak, u svim ostalim susretima tresla je mrežu, a sad se još probudio i najjači adut MG 11. Vraća se u formu, golgetersku, baš kao što je najavio kad je u reprezentativnom dresu zabio za Švicarsku. A ovim je golom najavio i četvrtak, Spartak, došao je Gavranović u Dinamu baš zato da bi bio prevaga u Europi i donio golove za europsko proljeće. Pa, iako je zadnja četiri gola zabio izvan Maksimira, forma je prava, nišanske sprave podešene, Gavranović je čovjek za golove. Za golove odluke, miriše da bi jedan, barem jedan mogao podariti i Spartaku.

Rezultati by SofaScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. svibanj 2024 15:45