Nenad Bjelica
 Samuel Kubani/EuroFootball/Getty Images
A BIO JE NADOMAK MAKSIMIRA

BJELICA NIJE U POTPUNOSTI ZATVORIO VRATA MODRIMA, ALI JE ZNAKOVITO PORUČIO 'Bio bih neozbiljan da sad dođem u Dinamo'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 21. rujan 2016. 12:37

Nenad Bjelica. Štucalo mu se na kvadrat nakon rujevičke “bruke”, ali štucalo mu se već i ranije. Još u lipnju, kad je Zoran Mamić napustio Maksimir, bilo je - Cico ili Bjelica?

Vagali su u Dinamu, na kraju se odlučili za Cicu, čuvajući ideju s Bjelicom, koji tada nije imao klub kao moguću alternativnu varijantu. Ako nešto s Kranjčarom pođe po zlu. I svaki put kad se rodila sumnja u Cicu, Bjelica je bio na ustima ljudi iz Maksimira. Još nije imao klub, bio je slobodan i otvoren za razgovor. Ali, rezultati su bili Cicin adut, derbi na Poljudu, pa Salzburg, ulazak u Ligu prvaka. I Bjelica je odabrao Lech iz Poznanja. Znamo da su se u Rijeci neki udarali u glavu što nisu bili brži, a da Bjelica nije otišao u Poljsku, danas bi gotovo sigurno bio u Dinamu. Ali...

- Vidio sam što se Dinamu dogodilo u zadnjih nekoliko dana, međutim ne želim ništa komentirati. Prvo, ne bi bilo kolegijalno prema bivšemu treneru, drugo, nisam tamo pa nemam uvid u to što se događa. Očito, nešto ne štima, to svi vide, no što i zašto ne valja, to ja ne mogu suditi - korektno je poručio Bjelica iz Poljske.

Naravno, nisu ga iznenadile priče da je i on, ili je bio, među kandidatima za Dinamovu klupu.

- Moram reći da sa mnom nikad nitko nije konkretno pričao, no vidio sam u medijima, i čuo, da se priča o meni, da u Maksimiru razmišljaju o meni. Što reći, osim da mi je drago ako se o meni razgovaralo, međutim ja sam sad u Lechu i nisam nikakva opcija. Ovo je ozbiljan klub, čak i ozbiljniji no što sam očekivao da će biti kad sam dolazi, svaka priča o mom dolasku u Dinamu zato nema smisla. Izgledi da dođem u Maksimir su 0,0001 posto.

O, ta jedinica na kraju ipak ostavlja neku mogućnost?

- Ha-ha, ma to sam ovako rekao, to je vjerojatnost koju u nogometu uvijek za sve moraš ostaviti. Ako se dogodi kakvo čudo. Ali, da budemo ozbiljni, doista nema šanse da postanem trener Dinama, tek sam stigao u Lech, na početku sam posla. Potpisali smo ugovor na dvije plus jednu godinu, radimo na dugoročnom projektu i vidim se i dalje ovdje.

Zatvorena knjiga

Počeo je, rezultatski, polovično, pobjeda pa poraz.

- Bili smo dobri protiv Lechije u Gdanjsku, imali nekoliko velikih prilika, šteta što nismo zabili još koji i pobijedili. Primili smo drugi gol pred kraj i izgubili (1:2). No, zadovoljan sam kako igramo, zadovoljan sam sa svime ovdje, lijepi su i puni stadioni, baš sam motiviran da u Lechu napravim posao.

Tako je i ta knjiga, za ovu maksimirsku izbornu kampanju zatvorena, Bjelica neće biti Dinamov trener. A nedostajalo je malo, doista malo, tek desetak dana...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. svibanj 2024 15:16