Mijo Caktaš
 MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix
NAVIJAČI SE NADAJU

Bjelica o mogućem transferu otpisanog kapetana Hajduka: ‘Pričali smo, a novac često nije presudan...‘

Menadžer HNL-doprvaka nastojao je spustiti loptu, ali rekao je dovoljno da zagolica maštu Kohorte.
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 07. lipanj 2021. 17:08

Transfer-bomba u Gradskom vrtu još nije eksplodirala. Osijek i donedavno najbolji nogometaš Hajduka su u kontaktu, to sada više nije tajna, ali dvije strane zasad još nisu postigle dogovor i obostranu želju za suradnjom pretočile u ugovor. Mogućnost da Mijo Caktaš stigne u Gradski vrt očekivano je izazvala reakciju navijača Osijeka. I to nepodijeljenu u izrazima dobrodošlice. S razlogom jer s Caktašem u momčadi Osijek bi dobio napadačku opciju više, igrača čiji je standard više od 20 golova po sezoni, ali igrača s čijim bi se dovođenjem potvrdile klupske ambicije. Nenad Bjelica, međutim, “spušta loptu”. Menadžer Osijeka ne krije, naime, svoju želju da donedavni kapetan Hajduka stigne u Gradski vrt, ne opovrgava pregovore, ali i poručuje kako još ništa nije dogovoreno.

- Zainteresirani smo. Pričali smo, ali daleko smo još od dogovora. Mijo je slobodan igrač, ima i druge ponude i naravno da ih važe - veli Bjelica.

Još zimus, kada je Caktaš prebačen u drugu momčad Hajduka, špekuliralo se o Osijeku kao mogućoj novoj destinaciji kapetana Hajduka. A na tome je i ostalo. On je tada, uostalom, bio pod ugovorom i Bijelo-plavi bi morali isplatiti odštetu za njegov potpis, ali danas su okolnosti bitno drugačije. Osijek je izašao sa svojom ponudom i odluka je sada na Caktašu za kojeg su navodno zainteresirani i klubovi iz Turske (Bešiktaš, Kasımpasa i Antalyaspor), te grčki AEK. Klub iz Gradskoga vrta se možda financijski ne može nadmetati s njima, ali i u takvoj konkurenciji ima svoje adute.

- Mi smo pokazali interes i o njemu ovisi. Novac često nije isključivo presudan u odluci. Netko se odluči zbog novca, netko zbog projekta kluba, netko zbog obitelji... - kaže trener Osijeka.

Bez obzira na ishod pregovora s Caktašem živo je ovog prijelaznog roka u Gradskom vrtu kao nikad prije iako transfer-tržnica još nije službeno i otvorena. Postoji interes za nekoliko Osijekovih nogometaša, ali također Bijelo-plavi ne kriju kako traže pojačanja za sljedeći rezultatski iskorak.

- Gledamo cijelo vrijeme tržište. Postoji dosta interesa za naše igrače, ali konkurentne ponude zasad samo za Ramona Miereza, no one nisu zadovoljavajuće. Moramo biti spremni i odmah imati alternativu u slučaju da netko od igrača iz aktualnog kadra ode - zaključio je Bjelica.

Inače, trener Osijeka momčad će u Gradskom vrtu ponovno okupiti u ponedjeljak, a na prozivci na početku priprema će se pojaviti najmanje tri nova lica (Šime Gržan, Amer Hiroš i Slavko Bralić). Navijači se nadaju i - Mijo Caktaš.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 03:00