ANTHONY DEVLIN Afp
BEZ DLAKE NA JEZIKU

Bjelica odgovorio kritičarima: ‘Ja sam takav! Ne treba mi VAR da budem pošten, a močvara me ne zanima‘

"Ne suzdržavam se iskazati i ljutnju, idem do limita, a ponekad i pređem taj limit", kaže Bjelica.
Piše: D. RužićObjavljeno: 12. ožujak 2021. 15:44

Pohvalno je zborio na jučer održanoj presici Nenad Bjelica o svojim Bijelo-plavima. Istaknuo je njihov dobar rad na treninzima i veliko zalaganje. No, gotovo da se i požalio na kakve ga muke ta činjenica stavlja.

- Svi su, osim onih već dugo ozlijeđenih u dobrom stanju. I svi žele igrati, a kod nas je konkurencija i velika i kvalitetna. Što se sastava i formacije tiče ništa još nisam odlučio, a da i jesam ne bih vam rekao. S Krunoslavom Rendulićem sam jako dobar, ali ne mogu mu unaprijed odati svoje nakane - s osmijehom je kazao trener osječkog prvoligaša Nenad Bjelica.

Sutra ga pod Šubićevcem čeka ogled s domaćinom kojeg vodi Rendulić, trener veljače.

- Drago mi je zbog njega. On je vrstan trener koji je išao zdravim putem, da tako kažem, nije odmah uskočio u velike cipele. Želim mu puno uspjeha u trenerskoj karijeri, ali vjerujem da će sutra moja momčad biti bolja i osvojiti sva tri boda - naglasio je Bjelica.

Podsjetio je okupljeni skup i kako Šibenik ima sjajan napadački trojac i rekao kako će njegova momčad o tome morati voditi računa i biti koncentrirana u igri od početka do kraja utakmice.

- Stvarno se radi o izvrsnim igračima. Sva trojica koji su u napadu naših domaćina. Vjerujem kako će brzo doći i na još višu razinu od sadašnje jer to po kvaliteti zaslužuju - rekao je Bjelica.

Posljednjih se dana o Bjelici puno govori. Najčešće u kontekstu ljutnje koju iskazuje nakon nekih sudačkih odluka na utakmicama Osijeka i poglavito uplitanja VAR-a.

- Znate kako ja na to gledam. Samo uspješne napadaju. Oni drugi nikog ne zanimaju i nitko na njih nije ljubomoran. Od kako sam došao u HNL vodio sam do sada 84 utakmice, a samo sam jednom bio isključen. I to kao trener Dinama u Osijeku. Takav sam, takvog temperamenta, vodeći utakmicu igram zajedno s svojim igračima, ne suzdržavam se iskazati i ljutnju, idem do limita, a ponekad i pređem taj limit. Dio je to moje goleme želje da moja momčad izbori pobjedu. Netko me takvog prihvaća, netko ne, ali nemam s tim problem. Da samo stojim sa strane igrališta sigurno ne bih postigao sve ono što sam postigao i bio to što jesam. Moj je temperament takav, a u životu mi ne treba VAR da bih bio pošten. Kad pretjeram nije mi se problem ispričati, puno sam to puta već i učinio. I ja i moja momčad i dalje ćemo se boriti pošteno i vidjeti ćemo dokle će nas to dovesti. A priče o ovom ili onom, o močvari koja vlada u našem nogometu me ne zanimaju - izjavio je Nenad Bjelica.

Puno je jučer bilo priče, a ono najbitnije, o predstojećem susretu Bijelo-plavih s Šibenikom na njegovom igralištu ukratko se može sažeti u nadanja i očekivanja Bjelice.

- Imamo puno motiva i želje, vjerujem kako će moji igrači ono što su radili i kako su radili na treninzima prenijeti na teren i izboriti pobjedu - kazao je trener Nenad Bjelica.

Linker
12. ožujak 2021 18:11