TEO KAMOV/CROPIX Cropix
LAVINA KOMENTARA

Bjelica odgovorio na optužbe Riječana: ‘Tko je uopće taj tip iz Rijeke? Pa ostavili smo ih 15 bodova...‘

Bjeličin temperament, čak i kada je u pravu, ipak prečesto, te za njega štetno, dolazi u prvi plan
Piše: Nikola Patković/Jutarnji listObjavljeno: 27. travanj 2021. 10:52

Osijek je na Rujevici izgubio dva važna boda u utrci za povijesnu titulu. Bili su bolji, ali nekoliko dobrih prilika nisu uspjeli realizirati, i Dinamo se odmaknuo na četiri boda prednosti, i još ima utakmicu manje. Nije to ishod kojemu se Nenad Bjelica nadao, i jasno je da je bio nezadovoljan remijem.

- Bili smo apsolutno bolji, i imali 6-7 dobrih prilika, a Rijeka samo jednu iz penala, kojemu je prethodio prekršaj na Mierezu. Zaslužili smo pobjedu, ali, nažalost, ne pobjeđuje uvijek bolji - rekao je Bjelica dan nakon utakmice, poručivši kako se on i njegova momčad neće predati dok god nada i teorija u titulu postoje.

Bjelica nije dobro podnio remi, a ako je vjerovati ljudima iz riječke svlačionice, koji su medijima dojavili navodni verbalni ispad Bjelice, inače poznatog kao velikog emotivca, nerijetko i na vlastitu štetu, nakon susreta u tunelu Rujevice, nezadovoljstvo stručnjaka, koji spada među top 5 hrvatskih trenera uopće, bilo je dodatno garnirano.

"Tko je taj Matrljan?" "Jel' vas usrećila korporacija? P...a vam materina! Je...a vas korporacija" - rekao je navodno Osijekov trener, a Rijekin pomoćni trener Danko Matrljan odgovorio mu je: "Hahahaaaa! E, moj Bjelica...".

To je Bjelica, prema pisanju 24 sata i Novog lista, izgovorio nakon utakmice.

- Ono što se događa na terenu ostaje na terenu, a za Danka Matrljana uopće ne znam tko je - odgovorio nam je Bjelica na pitanje o tom slučaju, ne želeći o njemu više ništa reći.

Pokrenulo je to opet lavinu komentara o Bjelici, pa i teza da je loš gubitnik. Podsjeća se na njegove ranije verbalne sukobe sa sucima, kao u veljači 2020., kada je Dinamo pod njegovim vodstvom poražen u Gradskom vrtu, a on se obrušio na suca Marija Zebeca, uputivši mu niz psovki. Poslije utakmice nije htio odgovarati na novinarska pitanja, a dan poslije ispričao se svima zbog takva ponašanja. Njegovi razgovori sa sucima tijekom utakmica također su često medijski citirani, pa tako i s četvrtfinalne utakmice Kupa Hrvatske, kada je Rijeke slavila u Osijeku...

- Već sam nebrojeno puta rekao da ja igram utakmice sa svojim igračima, i ne mislim da pritom iskačem iz uobičajenog ponašanja za vrijeme utakmice. Tako je bilo i na Rujevici. Istina, dobio sam žuti karton zbog prigovora, ali opet je to bilo u granicama normalnog pritiska. Mi želimo nešto za sebe, suparnici za sebe, ali najvažnije je da smo si Goran Tomić, s kojim imam korektan odnos, i ja na kraju međusobno čestitali. Mogu samo ponoviti ono što sam ranije rekao. Blate se samo uspješni ljudi, a Osijek i ja smo uspješni, i to je tako. U ovom trenutku važno mi je koncentrirati se na moju momčad, koja igra povijesnu sezonu, imamo niz pojedinaca koji su najbolji u ligi na svojim pozicijama, ravnopravni smo najvećem hrvatskom klubu, koji je u mnogočemu ispred nas i koji smo natjerali na maksimalnu ozbiljnost, a momčadi koje imaju sličan budžet kao i mi, među kojima je i Rijeka, ostavili smo 15 i više bodova iza sebe - poručio je Bjelica, čiji temperament, čak i kada je u pravu, ipak prečesto, te za njega štetno, dolazi u prvi plan, čime nepotrebno daje priliku hejterima za napade.

Takva, negativna, reklama sigurno mu nije potrebna, ali on na to kaže: "Ta emocija i temperament doveli su me ovdje, i neću se mijenjati u ovim godinama, a uvijek sam spreman ispričati se ako pretjeram".

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 02:35