DAMJAN TADIC/CROPIX Cropix
VIDEO PRESICE IZ OSIJEKA

Bjelica ostao bez cijele jedne momčadi, no obećava ‘profesionalan kraj‘: ‘Priključili smo i juniore...‘

‘Mi smo pokazali svoju profesionalnost i na zadnjoj utakmici protiv Lokomotive‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. svibanj 2021. 15:04

Za Osijek će to biti rezltatski potpuno nevažna utakmica, za Istru 1961 - zadnja prilika za spas. Nogometaši Osijeka ogledom protiv Puljana u subotu od 17 sati na Gradskom vrtu zaključuju najbolju sezonu u klupskoj povijesti, a susret je najavio trener Nenad Bjelica.

"Mi smo pokazali svoju profesionalnost i na zadnjoj utakmici protiv Lokomotive, tako će biti i protiv Istre 1961. Idemo maksimalno po tri boda, bilo bi nekorektno da im ne suprotstavimo najbolju moguću momčad u ovom trenutku. Imamo 11 profesionalaca, ali to je dovoljno, riječ je o kvalitetnim igračima koji će pokazati ozbiljnost i koji bi s nova tri boda svima nama još više podigli letvicu za iduću sezonu. Želimo još jednu utakmicu u kojoj naš vratar neće primiti pogodak, ako je moguće još jednu asistenciju Bočkaja, da poboljšamo još neke brojeve iako su najvažnija tri boda i dat ćemo sve da ih ostvarimo.

Iako je Osijek sve svoje brige po pitanju prvenstvenog plasmana riješio i prije zadnjeg kola, Bjelica je naglasio da je u zadnjem kolu najveći motiv sama utakmica, ali i ugled kluba koji se stvara godinama.

"U istoj smo situaciji bili i uoči utakmice protiv Lokomotive pa smo pokazali maksimalnu ozbiljnost. Tjedan je bio dobar po pitanju treninga, interesantan i zabavan s dobrom atmosferom, mladi igrači su donijeli svježe krvi i jako su dobro prihvaćeni od ostalih. Priprema je kao i za svaku utakmicu, tražim maksimalnu ozbiljnost u pripremi i da dobro raspoloženje s treninga prenesemo na utakmicu kako bismo došli do tri boda.

image
Cijela jedna postava Osijeka koja ne može igrati u zadnjem kolu
SN

U svlačionici Bijelo-plavih ima ogroman broj izostanaka, praktički cijela jedna momčad, a posljednji je na tu listu dospio Ramon Mierez koji je već nekoliko tjedana vukao ozljedu koljena, pa i Josip Vuković koji neće biti među kandidatima za sastav.

"Završavamo sezonu s kadrom koji je knap zbog ozljeda i kartona. Ovaj tjedan smo priključili nekoliko mladih igrača iz B momčadi i juniora a koji će protiv Istre 1961 na klupi. Početna postava će sigurno biti respektabilna, vjerujem da će pokazati maksimalno zalaganje, ozbiljnost i osvojiti tri boda", poručio je Bjelica.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. travanj 2024 05:24