StoryEditor
 Zeljko Hajdinjak / CROPIX
LJUTITI TRENER...

BJELICA OŠTAR NAKON PORAZA U VARAŽDINU 'Nama je ovaj rezultat dobar šamar, a pojedinci moraju poštivati Dinamo, klub koji ih plaća! Radi, šuti i igraj

Varaždin je šokirao Dinamo, slavio 1-0 u 9. kolu Prve HNL na svom travnjaku
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. rujan 2019. 23:34

Trener Nenad Bjelica prokomentirao je utakmicu na konferenciji za medije:

"Čestike domaćinu na zasluženoj pobjedi, pokazali su jako puno borbe i želje za pozitivnim rezultatom. Mi smo vjerojatno mislili da će to biti puno lakše nego što je bilo, uz to tako bude kad ne zabiješ neke jako dobre situacije, pucaš malo pokraj gola ili golman obrani.", rekao je i dodao:

"Zaslužena pobjeda Varaždina, čestitam im na tome. Nama je ovo dobar šamar da vidimo da samo s maksimalnim pristupom možemo pobjeđivati. Jednostavno nemam objašnjenje zašto nije bilo tog pristupa. Svi misle da trebaju igrati u svakoj utakmici, u Europi, kad oni to misle i na poziciji na kojoj misle. Onda se svi zivkaju međusobno, pokušavaju doći do beneficija. Kod mene nema beneficija."

Nastavio je Bjelica...

"Jedino kako mogu pokazati da zaslužuju biti tu jedino je mjerilo teren. Nekolicina njih koji bi rado igrali ove najveće utakmice, a svaka je velika za mene, jako su malo danas pokazali. A to je mjerilo za ono što dolazi u budućnosti. Na ovaj način malo će ih dobiti priliku u najvećim utakmicama.

Netko je spomenuo pitanje rotacija...

"Možda ću manje rotirati. Prema zaslugama će igrati. Pojedinci koji su prije bili sretni igrati HNL, sada im se gadi igrati HNL. A prošle godine su bili sretni. Onda neće igrati. Ima mladih igrača koji žele igrati. Tko ne želi igrati i kome dres nije svetinja, taj neće igrati, mogu zvati menadžeri, novinari, guranje... neće ići, meni je svejedno. Mjerilo je teren, dok ne pokažu - neće igrati."

"Moraju poštivati Dinamo, klub koji ih na vrijeme redovno plaća. Imaju ugovore da treniraju, a trener odlučuje kada igraju. Puno se energije troši da bi bili dobri i strpljivi. Radi, šuti, treniraj, a ja kad odlučim onda igraš. Ne želim individualne razgovore. Mjerilo je teren, pokazuju se na terenu, a ja kad kažem da igraju onda igraju."

Linker
28. rujan 2020 16:11