Goran Mehkek / CROPIX
REAKCIJE NAKON SUSRETA

BJELICA OTKRIO KOJI SE DINAMOVAC NAMETNUO ZA VIKTORIJU, PA ZANIMLJIVO ZAHVALIO NAVIJAČIMA 'Teško je kad promijenite 11 igrača...'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 17. veljača 2019. 22:27

Dinamo je na Maksimiru ostvario uvjerljivu pobjedu pobjedu protiv Slaven Belupa. Konačan rezultat bio je 3:0, ali nije bilo toliko jednostavno kako završni skor ukazuje, Modri su dugo slamali otpor gostiju iz Koprivnice. Na kraju je ipak ostvaren povoljan ishod po dinamovce uoči važnog europskog uzvrata protiv Viktorije iz Plzena.

Nenad Bjelica bio je, sasvim logično, sretan i zadovoljan pobjedom:

"Čestitam momčadi na zasluženoj pobjedi. Isto tako na kvalitetnoj i ozbiljnoj utakmici. To je bila još jedna od onih utakmica u kojem protivniku jako malo dajemo, a s druge strane radimo pritisak svih devedeset minuta iako se u prvom poluvremenu nismo predstavili u najboljem svjetlu, nismo stvarali neke šanse, bez obzira na očitu dominaciju. U takvom tipu utakmica ti nedostaje pogodak. Kad ga zabiješ, onda se utakmica otvara. To smo i vidjeli, nakon prvog pogotka, bilo je puno lakše, bili smo lepršavi. Teško je kad promijenite 11 igrača i stavite momčad koja nikad skupa nije igrala. S optimizmom gledamo prema četvrtku", kazao je Bjelica.

Sadegh Moharrami odigrao je odličnu utakmicu, a na naše pitanje je li se plasirao u udarni sastav za četvrtak, Bjelica je rekao:

"Bio je dobar, pogotovo prvo poluvrijeme, a i u drugom. Adaptacija zbog jezika i svega ostalog mu nije lagana, s njim smo strpljivi. Da, ozbiljno se nametnuo za četvrtak."

Kad se radi o Izetu Hajroviću, Bjelica je kazao kako je svakom igraču pogodak bitan.

"Hajro je za nas tijekom jeseni bio iznimno važan, u prvoj utakmici proljeća protiv Rudeša je bio sjajan, o njegovim kvalitetama ne trebam previše pričati. Nadam se da neće osjećati nikakve probleme nakon utakmice sa Slavenom, zato smo ga i zamijenili kako ga ne bismo opteretili. Nadam se da će u četvrtak biti na raspolaganju."

Također, Bjelica je kazao kako Gavranović neće biti spreman za utakmicu s Viktorijom, a isto tako i Damian Kadzior.

"Kadzior izgleda puno bolje, radi 90 posto stvari s momčadi, a ako ne za četvrtak, za nedjelju bi mogao biti spreman."

Za kraj, trener Dinama kazao je jednu zanimljivu rečenicu...

"Zahvaljujem našim navijačima što ne postaju nervozni nakon 15-20 minuta, nego su strpljivi isto kao što smo i mi. Na kraju kad ti ove dvije-tri tisuće ljudi koji dođu daju podršku, puno nam znači. Nadam se velikoj podršci i u četvrtak."

Ivan Šunjić vratio se u sastav nakon kraće stanke zbog ozljede:

"Nisam prošao pripreme, ali sam se vratio na vrijeme i osjećam se odlično, tako da... što se tiče moje ozljede, to je sanirano. Mi smo imali inicijativu od prve minute, tako smo se i dogovorili. Zabili smo u drugome poluvremenu, zatim se sve otvorilo i to je zaslužena pobjeda. Što se Viktorije tiče, to je šesnaestina finala, tu nema lake utakmice. Bit će teško, ali pred punim Maksimirom ja mislim da mi možemo dobiti. Ako budemo fokusirani, ne bi smjelo biti problema."

VIDEO: TOMO NIČOTA

Trener Slavena Belupa Ivica Sertić nije iskazivao razočaranje nakon utakmice.

"Zaslužena pobjeda Dinama. Uspjeli smo parirati gotovo 70 minuta, do prvog pogotka. Mogu biti zadovoljan kako smo odradili fazu obrane, ali smo nakon osvojene lopte premalo bili opasni prema naprijed. Stvorili smo dvije situacije, jednu iz prekida, a jednu iz pogreške Dinamova vratara. Da bi se ugrozio Dinamo u Maksimiru, trebalo se puno više napraviti prema naprijed."

Rezultati by SofaScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. svibanj 2024 05:40