Ronald Gorsic / CROPIX CROPIX
KRAJ JEDNE ERE

BJELICA PO ODLASKU IPAK NIJE OTKRIO JEDNU KLJUČNU STVAR 'U toj je priči nedostajalo malo bolje komunikacije, nažalost, završilo je kako je završilo'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 17. travanj 2020. 10:02

Kad smo Nenada Bjelicu pitali je li tražio veću otpremninu iz razloga kako bi mogao isplatiti svoje suradnike, kazao je...

- Imao sam dogovor s Dinamom da se moji suradnici naplaćuju preko mene. Neki, ne svi... Oni su također dio tog sporazumnog raskida i dobit će svoj dio.

Zanimalo nas je još nešto... S obzirom da praktički svi u Europi pristaju na smanjenje plaća, zašto je on to odbio?

- Očekivali smo malo bolju komunikaciju. Način, tajming, pa niti iznos, nije bio onakav kakav smo mi očekivali. Igrači Dinama su bezbroj puta pokazali svoj karakter. Da nisu imali karakter koji su pokazali, ne bi ostvarili rezultate koje su ostvarili. Ne trebam vam govoriti koliko puta su igrači humanitarno pomogli raznoraznim udrugama, pa i u ovoj situaciji, bez ikakvog interesa su pomogli neke bolnice... Svoj karakter su pokazali i na terenu. Nitko ne zna da je Ademi na poluvremenu protiv Manchester Citiya povraćao, nismo znali da će izaći na drugo poluvrijeme. Isto tako je Dilaver igrao sa slomljenim rebrom. To su zaista momci koji imaju sjajan karakter. U svemu tome nedostajalo je malo bolje komunikacije između kluba i nas. Bio je to šum u komunikacijskom tunelu. Nažalost, ovako je završilo kako je završilo.

Mamićeva uloga

Je li presudni trenutak definitivne odluke o odlasku bio kad je vaš stožer dobio otkaz ili kad je Zdravko Mamić objavio na Facebooku vaša primanja?

- Nije važno što je tko objavio. Cijela ta situacija oko koronavirusa i odluke kluba dovela je do loše komunikacije. A to što je dolazilo jedno za drugim, ne želim komentirati.

Što vam je ostalo u najljepšem sjećanju u ove dvije godine?

- Te lijepe dvije godine, zaista je bilo lijepih trenutaka. Izdvojiti jedan trenutak zaista mi je teško. Pamtim samo lijepe dane.

Zadovoljan je sporazumnim raskidom ugovora, a je li povrijeđen?

- Nisam. Dvije godine sam pokušavao davati svoj maksimum, uvijek sam bio iskren. Kad si iskren, ne moraš razmišljati što si rekao jučer. Bio sam iskren i kad sam govorio o svom odnosu s klubom koji je bio vrhunski, 22 mjeseca smo donosili zajedničke odluke. U sve sam bio involviran, s ljudima u klubu imao sam jako dobru suradnju, zato smo ostvarili te rezultate.

Nije želio govoriti o mogućim ponudama, a na pitanje je li stvarno samo zbog novca i neprihvaćanja smanjena plaće otišao rekao je...

- Moj posljednji razgovor sa Zdravkom Mamićem bio je 18. ožujka, u tom razgovoru smo planirali novu sezonu. Zaželio mi je sve najbolje. Dakle, očito je ta situacija sa smanjenjem plaća bila detonator. Sad ću se odmoriti, treba vidjeti kako će se razvijati ova situacija s koronavirusom. Vidjet ćemo što će biti sa mnom, nemam nikakve planove - zaključio je Bjelica.

Nitko nije pobjednik

A mi zaključujemo da su u ovoj priči zapravo svi - gubitnici! Bjelica nije dovršio svoj posao u Dinamu, klub mu je isplatio veliku cifru, igrači su prokazani kao nekakvi likovi koji se ne solidariziraju s ostalima, Dinamo se izložio napadima i medijima i javnosti iako je povukao sasvim logičan potez, a na koncu, velika većina igrača je pristala na smanjenje plaća! Da, sad se može zaista postaviti pitanje - što im je sve to skupa trebalo?

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 05:47