Nenad Bjelica
 ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX
JEDAN ĆE SIGURNO OTIĆI

Bjelica pred velikom dilemom! Dva stožerna igrača traže poljski i belgijski velikani, ali i bundesligaš

Obojica sigurno neće otići, jedan vrlo vjerojatno hoće. Samo koga pustiti, veliki je upitnik...
Piše: Darko RužićObjavljeno: 23. rujan 2020. 15:47

Odmaklo je već prvenstvo, a do sada su se utakmice igrale bez nazočnosti gledatelja. Tek u prošlom kolu im je dopušten ulazak na tribine, ali tada je Osijek bio gost Varaždina. Zbog toga će ove subote, nakon dugo vremena, konačno zaigrati pred svojim navijačima i predstaviti im se budući da ih u novom sastavu, s novim trenerom Nenadom Bjelicom, njihovi najvjerniji pratitelji još nisu imali prigodu vidjeti na djelu. Ni u svom Gradskom vrtu. Osim, dakako, putem malih ekrana. A kako je u nedjelju pred Bijelo-plavima opet “mali” derbi jer im u goste dolazi Gorica, izvjesno je da se može očekivati lijepa posjeta simpatizera nogometa. Smanjenom kapacitetu prema uputama epidemiologa i stožera Civilne zaštite unatoč...

Sve ide prema planu

Oni koji dođu u Gradski vrt bodriti svoje ljubimce sigurno od njih očekuju i kvalitetnu igru i novi rezultatski uspjeh. U posljednja dva kola momčad Nenada Bjelice pobijedila je Rijeku kao domaćin, a onda i Varaždin na gostovanju. I u oba ta susreta prikazala gledljiv nogomet koji je pobirao i pljesak na otvorenoj sceni.

- Bit će, može se dogoditi, utakmica u kojima će momčad davati sve od sebe, a da ipak izostane rezultat. Međutim, u svakom nastupu svaki pojedinac mora igrati s najvećim mogućim angažmanom i to je jedan od prvih uvjeta koje pred njih postavljam - izjavio je trener Bjelica.

image
Ante Majstorović
VLADO KOS/CROPIX

Naravno, nakon utakmice u Varaždinu i ostvarene pobjede, prigovora na zalaganje i pristup igri svoje momčadi u nedjelju nije imao. Za sada što se prvenstva HNL-a tiče otkako je došao u Osijek sve ide dobro i prema planu. Subota će pokazati, utakmica s Goricom, imaju li Bijelo-plavi energije i moći nastaviti kao u susretima s Rijekom i Varaždinom. Doduše, u te dvije utakmice nisu igrali u istim sastavima. Osim trenera Bjelice nitko ne zna ni kakva će im biti udarna postava u subotu navečer. Osijekov se strateg nakon pobjede u Varaždinu i blizine Austrije uputio kući u Klagenfurt u posjet obitelji, a tek je jučer poslije podne odradio trening.

Ozlijeđenih i kartonima zaustavljenih pred idući susret Bijelo-plavi nemaju. Ali, imaju određene nejasnoće u svom kadru budući da klub sve manje ostaje imun na ponude koje dobiva za svoj stalni središnji branički par koji čine Mile Škorić i Ante Majstorović. Za obojicu je Osijek dobio brojne upite klubova iz inozemstva koji ih žele u svojim redovima. Obojica otići neće, to je sigurno, ali jedan vjerojatno. Samo koji. I u klubu o tome vlada dvojba. Škorića želi angažirati Legia iz Varšave, a nakon što je Osijek odbacio mogućnost odlaska Majstorovića u Dinamo, za njega su interes pokazali Anderlecht i Hoffenheim.

Klupsko čelništvo će uskoro donijeti odluku hoće li jednog od njih prodati. A nije to lako odlučiti i “presjeći”. Omogućiti odlazak Škoriću, koji je i te kako zadužio klub, koji je dugo u njemu, koji je reprezentativac, ili pak Majstoroviću, čiji bi transfer po svim najavama bio novčano izdašniji, sasvim sigurno nije lako izabrati.

Španjolac na 3 godine

Jednog je stopera u ovom prijelaznom roku Osijek doveo. Potpisao je trogodišnji ugovor s Španjolcem Jose Antoniom Carom. Još on nije zaigrao, ali nedvojbeno će mu trener Bijelica uskoro podariti neku minutažu. No, da se momčad oslabi za odlazak obojice u njoj stalnih stopera, nikome u prvoligašu s Drave nije dopadljiva ideja. Nije sigurno ni samom njegovom treneru koji obnaša i dužnost sportskog direktora, glavnog klupskog menadžera, Nenadu Bjelici. Međutim, kako prijelazni rok traje još tri tjedna, tko zna što nosi dan, a što noć...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 14:53