Talys
 MARIJANA BANKO/CROPIX Cropix
VRIJEDI 850 TISUĆA, ALI...

Bjelica prekrižio igrača kojeg se neće lako riješiti: ‘Odluka je konačna! Do daljnjega seli u B-momčad!‘

Jedno vrijeme bila je aktualna opcija s Istrom, trebao je i u Kazahstan, ali nikako ga prodati...
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 28. svibanj 2021. 10:00

Neće na početku priprema Nenad Bjelica okupiti baš sve nogometaše koje ima pod ugovorom. Za jednog će vrata svlačionice i dalje ostati zatvorena.

- Svi će doći na pripreme osim Talysa. Na njega ne računamo, on će se priključiti B momčadi kada ona krene s treninzima - objasnio je Bjelica status 22-godišnjeg Brazilca.

Zbog teškog kršenja klupske discipline tijekom zimskih priprema, trener Osijeka odstranio je Talysa iz momčadi, ali ga zbog težine prijestupa očito i zauvijek otpisao. Pokušali su se iz Gradskog vrta još prošle zime "riješiti" Brazilca, nudili ga na posudbu Istri kao dio paketa, zajedno s još trojicom igrača, kako bi ubrzali dolazak Šime Gržana, jedno je vrijeme bila aktualna i opcija posudbe u kazahstansku Astanu uz mogućnost otkupa što se na koncu nije ostvarilo. Problem po Osijek što se ugovora s Brazilcem na kojeg se više ne računa neće moći lako riješiti. Iako je Talys dolaskom slovenskog reprezentativca Marija Jurčevića izgubio mjesto na lijevom boku (a odigrao je od Bjeličina dolaska tek pet utakmica, u njih dvije bio je starter) prošle jeseni je ipak na potpis dobio novi, poboljšani ugovor, koji ga s Bijelo-plavima veže sve do 2024.

image
VLADO KOS/CROPIX Cropix

- On još ima ugovor tri godine, ali ispalo je kako je ispalo i sada tražimo neko riješenje za njega - objasnio je Bjelica.

Talys je u Gradski vrt stigao je u veljači 2017. iz Parane, kluba iz dvomilijunske Curitibe. Zanimljivo, u juniorsku momčad Osijeka je došao kao napadač, u B momčadi je neko vrijeme i igrao na toj poziciji, no u klubu su drugačije odlučili iskoristiti i usmjeriti njegove potencijale te ga “odškolovali” u lijevog beka. On, međutim, svoju priliku nije iskoristio već je izigrao povjerenje kluba. Do sada je za Osijek odigrao 56 utakmica i postigao jedan pogodak te podijelio šest asistencija suigračima na čemu će vjerojatno i ostati. Tržišna vrijednost na transfermarktu trenutno mu iznosi 850.000 eura, no ona će mu posljedično padati.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 15:42