Srdjan Vrancic / CROPIX
'ZASLUŽILI SMO POBJEDU'

BJELICA PROGOVORIO O SMIJEŠNOJ SITUACIJI U DERBIJU DINAMA I RIJEKE 'To još nikad nisam vidio, nisam znao za to pravilo...'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 03. rujan 2018. 10:22

Nenad Bjelica je nakon utakmice s Rijekom na Maksimiru (1:1) izgledao kao zadovoljan čovjek. S onim što je do sada njegova momčad ponudila ove sezone. Naravno, nije mogao biti skroz sretan, ipak je Rijeka uzela bod iz Maksimira.

- U drugom poluvremenu smo bilii bolji, stvarali šanse, promašivali. Zaslužili smo pobijediti, ali takav je nogomet. Nismo imali sreće niti u utorak, ali moramo to prihvatiti. Možemo pozitivno ocijeniti maratonski ritam od 40 dana, puno teških utakmica. Na prvom mjestu smo u prvenstvu, ušli smo u Europsku ligu. S obzirom da je ovo nova momčad u kojoj je bilo mnogo promjena, možemo biti zadovoljni kako je na sve reagirala. Da, danas smo trebali pobijediti Rijeku, ali kad ne iskoristiš sve šanse, onda je to tako...

Čestitao je svojim momcima na onome što su pokazali.

- Čestitao bih dečkima, ne samo na utakmici protiv Rijeke, već na svemu što su dosad napravili, kako se ponašaju, kako rade. Ova momčad donijeti će puno radosti Dinamovim navijačima.

Pitali smo ga je li možda ranije trebao uvesti Budimira?

- Da, mogao je Budimir ući ranije. Mogli smo pet-deset minuta ranije riskirati, ali Dani Olmo se jako popravio u drugom dijelu, dobrim sam ga vidio u toj poziciji, nisam ga htio micati. Budimir je donio tu potrebnu svježinu i opasnost. Rijeka je igrala prema naprijed s tri opasna igrača, drugo poluvrijeme su zamjene kod njih išle su pravcu branjenja rezultata. Nadam se da ćemo u slijedećim utakmicama biti efikasniji.

Bjelica je kazao kako je generalno zadovoljan suđenjem, ali da mu je nešto bilo smiješno...

- Smiješna je bila ona situacija kad je sudac svirao zaleđe, a onda pustio da se igra. To još nikad nisam vidio, nisam znao za to pravilo.. No dobro, šalim se, suđenje je bilo O.K.

Trener Rijeka Matjaž Kek je kazao da je utakmica bila onakva kakva se očekivala.

- Što se tiče želje i motiva dobio sam momčad koju sam htio. Na kraju je uvijek dobar bod u Maksimiru. Znali smo kvalitete Dinama i da su vrlo opasni kao nisi koncentriran. U nekoliko akcija smo malo zakasnili, ali iza nas je bio težak tjedan prepun turbulencija. Protiv Istre smo kod kuće primili tri pogotka, pa smo morali poraditi na suradnji u defenzivnoj liniji. Većim dijelom utakmice to smo dobro odradili. Morali smo malo i mijenjati zbog izostanka Žute i Župarića. Tri-četiri igrača su nam pala u formi, al to je normalno, mladi su igrači. Recimo, Pavičić je na proljeće igrao dobro, sad je malo pao... Moji igrači su dali sve od sebe u današnjoj utakmici. Naša kuća nije razrušena, samo je treba pomaknuti za pet metara. Kako smo je već nekoliko puta pomakli. Rijeka ima filozofiju za koju se moraš boriti ako je priihvatiš. Moraš nekad se posvaditi, lupiti po stolu, ući u konflikt. Ima tu materijala, samo što ponekad velike ambicije nose i velika razočaranja. Ali mene i dalje veseli svaki trening i svaka utakmica.

Poželio je Modrima dobar europski put...

- Zaista želim Dinamu da dobro prezentira hrvatski nogomet u Europi.

Rezultati by SofaScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 17:04