DAMIR KRAJAC/CROPIX
SKUPLJANJE BODOVA

Bjelica radi veliku rošadu u udarnoj momčadi lidera HNL-a, kreće prava bitka s Dinamom za prvo mjesto

Gotovo svi iz rostera u trenažnom su procesu i nadaju se kako će im trener ukazati povjerenje
Piše: Darko RužićObjavljeno: 03. prosinac 2020. 20:53

Od utakmice do utakmice znatiželjnici redovito treneru Nenadu Bjelici postavljaju pitanje hoće li se i dalje držati starog pravila da se ne mijenja momčad koja pobjeđuje. Svako od njih Osijekov strateg mudro prešuti i odgovara uvijek spremnom izjavom “vidjet ću”.

Dva desetljeća čekanja

U prošlom kolu njegova momčad nije pobijedila. Igrala je na Rujevici s Rijekom neodlučeno, pa sada ni Bjelica ne mora štititi priču kako se ne mijenjaju oni koji pobijede. Iako, otkako je došao na klupu u Gradski vrt, redovito ima onih u kadru koji ne mogu igrati zbog ozljeda, bolesti ili kartona, pa je izmjena u udarnom sastavu ionako uvijek bilo. A sada, kada za dva dana Bijelo-plavi na domaćem travnjaku čekaju goste iz Varaždina, gotovo svi iz Osijekova rostera u trenažnom su procesu i nadaju se kako će im Bjelica ukazati povjerenje.


Njegovo je pravilo ponašanja da je spreman i otvoren o svemu javno progovoriti osim o momčadi koju će poslati u igru od početka bilo kojeg susreta. Tako je sada i uoči dolaska Varaždina. Iako sve govori da će ovaj put biti izmjena u početnoj jedanaestorici.


Potpuno su se oporavili i spremni su oni koji su u udarnoj postavi Bijelo-plavih bili standardni, Petar Bočkaj i Laszlo Kleinheisler. Iako to ne znači da će ih Bjelica opet u nju uvrstiti. Iako su obojica minutažu koju im je dodijelio na Rujevici odradili zapaženo, poglavito Bočkaj onim fantastičnim udarcem - kako je to precizno uz pomoć današnje tehnologije izmjereno - s 27 metara, kada je postigao pogodak za poravnanje rezultata, to ne znači da će u subotu istrčati u udarnoj momčadi. Ali dobro je u svakom slučaju što se u samoj završnici sezone Bjeličin kadar kompletira, jer sada kada su Bijelo-plavi na vrhu prvenstvene ljestvice gore od želje da na tom mjestu ostanu i nakon što odigraju još tri preostala kola.

Njihovi konkurenti, Dinamo u prvom redu, ali i Rijeka i Gorica, odigrali su manje utakmica pa im Osijek nije nedostižan ni neprestižan, ali on sam mora obaviti svoj dio posla nošen i motivom da bi mogao prezimjeti na prvom mjestu, biti jesenski prvak nakon puna dva desetljeća.


Inače, protiv Varaždina u momčadi Osijeka opet neće biti vezista Vedrana Jugovića. Njegovi problemi s trbušnim zidom još nisu prošli, pa makar trenira u vrijeme kada i ostali Bijelo-plavi ne čini to s njima u društvu. On se sprema pod budnim nadzorom Osijekovih kondicijskih trenera, ali kada će zaigrati, to nitko ne govori, niti prognozira. Osim što svi u Gradskom vrtu žive u nadi i uvjerenju, pa i sam Jugović, da će do kraja jesenskog natjecateljskog kalendara ipak još odigrati i poneku utakmicu. Prvu koja je na redu, s Varaždinom, neće, a onda ostaju još dvije, gostovanje kod Gorice i domaći susret s Šibenikom.

Potrebna širina

Nenad Bjelica ima u ovom trenutku potrebnu širinu i kvalitetu među svojim učenicima, a nakupio je i iskustva da zna kako pozorno rasporediti snage i opterećenja na sve podjednako, jasno, one najbolje. U odnosu na momčad koju je izveo na travnjak Rujevice i ogled s Rijekom, ove će subote protiv Varaždina u njoj biti nekih promjena. A, u to smo sigurni, do pred samu utakmicu neće biti poznato i kojih. No, da će ih biti, čini se sasvim izvjesnim.

0:1 završila je zadnja utakmica Varaždina i Osijeka igrana u gradu baroka potkraj rujna, gol je zabio Žaper


2:0 završila je zadnja utakmica Osijeka i Varaždina igrana u Gradskom vrtu, strijelci su bili Lončar i Marić

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 08:20