VLADO KOS/CROPIX Cropix
DVOJICA IGRAČA - RAZBIJENA

Bjelica: ‘Trener Hajduka nas je iznenadio, a onda nam olakšao i pogriješio!‘, Gustafsson: ‘Zaslužen bod‘

Treneri Osijeka i Hajduka međusobno se nadmudrivali, a na kraju isticali snagu svojih momčadi
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. listopad 2021. 22:06

U derbiju i posljednjoj utakmici 11. kola HT Prve lige nogometaši Osijeka i Hajduka su odigrali 1:1 na stadionu Gradski vrt.

Osijek je poveo u 9. minuti pogotkom Laszla Kleinheislera. U 19. minuti je izjednačujući pogodak za Hajduk postigao Gergo Lovrencsics, premda je gol upisan kao autogol Danijela Lončara koji je promijenio putanju lopte te time prevario svog vratara Malenicu.

Nakon susreta treneri nisu bili pretjerano zadovoljni rezultatom, međutim svaki je istaknuo dobru igru svoje momčadi:

"Nikad nismo zadovoljni ako ne pobijedimo, ali bila je to teška utakmica, pogotovo u prvome dijelu. Završnica je također bila zahtjevna, no bod smo osvojili. Morali smo zaustaviti njihova krila, zato smo igrali u ovakvoj formaciji. Utakmica uvijek može ići u oba smjera kad se radi o ovakvim derbijima, zato sam i čuvao Mlakara pa sam ga uveo naknadno", poručio je Jens Gustafsson.

image
VLADO KOS/CROPIX Cropix

Na to se nadovezao Nenad Bjelica:

"Hajduk ima dobre igrače, u dobroj je formi, ali mislim da smo zaslužili pobjedu. Recimo, Mierez je zapucao pobjedu, ali to je nogomet. Bila je stopostotna šansa, no ne može se uvijek pobijediti, utakmica je bila igrana visokim intenzitetom. Oni su igrali u formaciji 4-3-3 u kojoj nikad nisu igrali. Kad su prebacili na 4-2-3-1, nama je bilo apsolutno lakše. U tom je smislu njihov trener pogriješio jer nam je olakšao kad je sastav vratio na formaciju koju smo očekivali. Nažalost, nismo dobili iako sam načelno zadovoljan igrom koju smo prikazali. Imamo i dvojicu razbijenih igrača, jednom je pukla arkada, ali sada slijedi reprezentativna stanka pa se nadam da ćemo se brzo oporaviti", zaključio je trener Osječana.

image
VLADO KOS/CROPIX Cropix

Tako je Osijek s 21 bodom ostao na trećem, a Hajduk s 20 bodova na četvrtome mjestu. Vodeća Rijeka ima 23 boda, a Dinamo je drugi s 22.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 22:06