SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix
TEŠKA OZLJEDA

Bjelica u završnici šampionskog ludila ostaje bez svog važnog igrača! No, vraća mu se prvotimac

Jedno od najzvučnijih ovosezonskih pojačanja teško je nastradalo na treningu.
Piše: Darko Ružić/SNObjavljeno: 05. svibanj 2021. 12:17

U samu završnicu šampionske utrke s Dinamom, ako će takva nakon današnjeg velikog derbija na Poljudu uopće i postojati, Osijek ulazi znatno oslabljen. Naime, tokom srijede je klupska operativa zadužena za društvene mreže izvjestila da je na treningu teško ozlijeđen postao Ante Erceg.

Upravo nekadašnji nogometaš Hajduka koji je stigao kao veliko pojačanje za Nenada Bjelicu na posudbu iz danskog Bröndbyja do kraja sezone potrgao je prednje križne ligamente. Ne samo to, jer nastradali su i lateralni i kolateralni, a dogodila se i parcijalna ruptura stražnjih križnih ligamenata. Sve će to, kako vele, zahtjevati potpunu rekonstrukciju Ercegovog koljena.

Ove sezone Erceg je u HNL-u odigrao 27 utakmica uz četiri pogotka i dvije asistencije.

No ipak, postoji i jedna dobra vijest. U prošlom kolu prigodom utakmice s Varaždinom u Gradskom vrtu u momčadi Bijelo-plavih nije bilo inače standardnog stopera Danijela Lončara. Odrađivao je suspenziju zbog isključenja u prethodnoj utakmici s Rijekom kada je dobio dvije javne opomene. Onda je trener Bjelica za ogled s gostima iz Varaždina aktivirao vrlo nadarenog braniča Osijeka II, inače i mladog reprezentativca BiH Andrea Leona Barišića. A on je u svom debitantskom nastupu potvrdio da je pred njim lijepa budućnost. Igrao je vrlo dobro, ali ne i dočekao kraj utakmice na travnjaku.

Zamijenjen je zbog ozljede u 57. minuti. Svi su dosadašnji pregledi i dijagnoze koji su obavljeni dali puno optimističkih prognoza kako se kod ovog mladca ne radi ni o kakvoj ozbiljnoj ozljedi, ali izvjesno je kako zbog bliskosti nadnevka igranja idućeg kola i utakmice na gostovanju kod Gorice neće biti u kadru onih koji će tada biti na raspolaganju treneru Bjelici. No, vratiti će se u njega zato Lončar što znači i da će Bijelo-plava obrana biti u svom kompletnom sastavu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 13:47