IVAN PERIC/CROPIX Cropix
UVERTIRA DOSTOJNA DERBIJA

Bjelica uoči derbija najavio novo pojačanje: ‘Znam ja koliko novca imam! A sad me zanima samo - Dinamo‘

‘Igrači koji su do sada k nama došli koštali su malo ili ništa, došli su bez odštete‘, kaže Bjelica.
Piše: Darko RužićObjavljeno: 09. veljača 2021. 20:09

Nenad Bjelica jako dobro zna što u Maksimiru čeka njega i njegovu momčad. Igrače Dinama pozna u dušu jer je s njima prošao puno toga i vodio ih do uspjeha kako u domaćem natjecanju, tako i u Europi. Ali, činjenica je, trudi se ne dopustiti razmišljanje da na igralište kraj Maksimirske šume dolazi u neku osvetničku misiju.

Ponosan na sve

Ne, on je iznad tih zaključaka, a u mislima ima samo jedno - da njegova momčad, Osijek dakako, igra što bolje i da se nadmeće s Dinamom sa svojim adutima, a njih nije malo. Dapače...
- Na sve što smo igrači i ja zajedno sa svojim stručnim stožerom do sada napravili, iskreno sam ponosan. Rezultati koje smo ostvarili daju nam za pravo i potvrđuju ono što već dugo naglašavam - kada smo pravi možemo se nositi, a i pobijediti, svakoga u HNL - podsjetio je Bjelica.


Bijelo-plavi su u nizu pobjeda. Svakom je već jasno da su kvalitetni i vođeni vrhunskim trenerom, koji je od njih složio čvrstu momčad, baš onakvu za koju ističe da igra ozbiljan nogomet. A takvi će se zasigurno predstaviti i u predstojećem derbiju. Ima Bjelica i kvalitetne igrače, a i potrebnu širinu u kadru. Protiv Dinama će na raspolaganju imati sve one koje je imao i u prošlom kolu u derbiju s Hajdukom. Čak će imati i veći izbor u svom napadu, budući da je suspenziju zbog žutih kartona odradio Ante Erceg.


Poslije pobjede nad gostima iz Splita, svi su Bijelo-plavi isticali kako se ta utakmica mora arhivirati u prošlost i svi se okrenuti Dinamu. Te su izjave dali onako na vruće, sretni i zadovoljni zbog ostvarene pobjede, ali već drugi dan su svi postali jako oprezni. Ulje na vatru uoči novog derbija, nekakvo podizanje tenzija, nikako ne žele. Opreznost je prevladala, a nakana je očita. Žele mir i spokoj kako bi se koncentrirali na igru, a ne razmetali pričama.


- Osobno sam jako zadovoljan nakon što smo izborili i devetu uzastopnu pobjedu u Gradskom vrtu otkako sam u Osijek došao kao trener. No, ne opterećujem se rekordom, ostat će on do daljnjega zapisan, ali zašto ne reći kako očekujem da ćemo i u idućem nastupu u našem Gradskom vrtu opet izboriti pobjedu. Iako je utakmica s Hajdukom bila i prošla, za nas lijepo i uspješno, opet ću reći kako sam sretan što radim s ovim igračima. Može im se dogoditi, naglasio sam to nakon susreta s Istrom 1961 (a igra Bijelo-plavih bila je na udaru kritike o.p.), jedna slabija igra, ali protiv Hajduka su naši igrači pokazali kako su vrhunska momčad i skupina igrača koju krasi veliko zajedništvo. Sretan sam što ih vodim i što se ovako lijepi rezultati, ovakav pobjednički niz, događa u mome gradu - izjavio je Nenad Bjelica.


A misli od prošlosti, ma kako ona bliska bila, već je jučer otklonio i okrenuo se skoroj budućnosti.
- Sve što me okupira je novi derbi, naše gostovanje kod Dinama. Od ponedjeljka je sav naglasak u radu na treninzima i razgovorima s igračima sastavni dio pripremanja za tu utakmicu - kazao je Bjelica.


Dobro je što ima stožer koji je sam izabrao, pa i ne pada sve na njegova leđa, budući da je na sebe preuzeo i puno drugih poslova, onih koji čine sportsku politiku prvoligaša s Drave, u kojem obnaša i menadžersku dužnost. U vrijeme kada su Bijelo-plavi igrali protiv Hajduka, iz lože ih je promatrao predsjednik kluba Ferenc Sakalj. Puno se pričalo kako će on i Bjelica imati razgovor nakon kojeg će biti poznato što još Osijek ima u planu učiniti u ovom prijelaznom roku.

U okvirima budžeta

Nigdje, ni iz kojeg izvora, nije procurilo jesu li i o čemu pričali. Šutnja je očito zlato, ali i jučer je predsjednikov automobil bio na parkiralištu Gradskog vrta. Bijeli dim da se vinuo u zrak ipak nitko nije dočekao.


A za znatiželjnike je sam Bjelica dao zanimljivu izjavu...
- Uobičajeno je da pričam s predsjednikom. No, pogrešno je u medijima obznanjeno kako čekam spoznaju s koliko novca još mogu raspolagati u dovođenju igrača. Znam ja to odavno. Igrači koji su do sada k nama došli koštali su malo ili ništa, došli su bez odštete, a iz kluba je za poznati iznos otišao Ante Majstorović. Mogu reći da sam zbog svega u okvirima dogovorenog budžeta. Druga je tema što još uvijek radimo na odlaznim transferima dvojice naših dosadašnjih igrača, a i tražimo još jedno pojačanje. Uskoro će sve biti poznato - rekao je Bjelica.

PET POBJEDA U NIZU BEZ DOBIVENOG GOLA

16. kolo
Osijek - Šibenik 1:0

17. kolo
Lokomotiva - Osijek 0:3

18. kolo
Osijek - Istra 1961 1:0

19. kolo
Osijek - Slaven Belupo 3:0

20. kolo
Osijek - Hajduk 2:0

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 01:30