MARKO MRKONJIC/CROPIX Cropix
‘NE TRAŽIMO ALIBIJE‘

Bjelica uvjeren u slavlje nakon grubog prizemljenja: ‘Spremni smo se sa svima potući za visoke ciljeve‘

Nakon dva uzastopna poraza Bijelo-plavi odlaze u goste Lokomotivi u Kranjčevićevu
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 11. rujan 2021. 13:59

Osijek je u utakmicama protiv Istre i Dinama doživio grubo prizemljenje. Ta dva udarca odredila su i pristup kojeg je Nenad Bjelica imao prema svojoj momčadi u reprezentativnoj stanci, posvetio se kako nogama, tako i glavama svojih igrača.

- Radili smo tehnički i taktički, ali i psihološki. Dali smo nekoliko dana odmora igračima da se malo maknu od nogometa i od onoga što smo imali u zadnjem periodu koji nije baš bio zadovoljavajući za nikoga od nas. Ekipa je osvježena, vidim to po igračima na treningu. Vjerujem da ćemo u idućem ciklusu od pet utakmica popraviti našu igru koja nije bila na razini koji nas zadovoljava - kazao je Nenad Bjelica.

Nakon dva uzastopna poraza utakmica protiv Lokomotive nosi određenu težinu, gotovo pa i imperativ dobrog rezultata.
- Mi u svakoj utakmici tražimo pobjedu, uopće ne biramo utakmice. Lokomotiva je na početku prvenstva pokazala kako joj je prethodna sezona bila dobra škola. Dosta je tu dobrih, kvalitetnih mladih igrača, koji su se dobro razvili, tako da su danas jedna vrlo agresivna, brza, poletna ekipa, koja se u završnici prijelaznog roka još i pojačala. Sigurno će biti u grupi od četiri-pet ekipa koje će se boriti za vrh. Mi u svakoj utakmici pokušavamo pobijediti, a tako će biti i u idućoj - poručio je trener Osijeka.

Analiziramo pad

Pripremu utakmice protiv Lokomotive Bjelici je otežao izostanak desetak nogometaša, što zbog reprezentativnih obveza, što zbog ozljeda.

- Bilo je u treningu 16 igrača uz dvojicu vratara. Iskoristili smo vrijeme na najbolji mogući način i siguran sam da smo izvukli maksimum iz ovih desetak dana ne samo radeći, nego i psihološki osvježavajući ekipu - kazao je trener Osijeka.

Četvorica (Ivušić, Škorić, Bohar i Jurčević) od šestorice reprezentativaca koje je Osijek dao u prošlom kvalifikacijskom ciklusu stavili su se na raspolaganje Bjelici, Kleinheisler je dobio dodatne dane odmora i neće konkurirati za prvenstveni ogled protiv Lokomotive, dok će se Ndockyt momčadi priključiti tek idući tjedan nakon što riješi birokratske obveze.

- Laszlo je umoran, odigrao je tri utakmice u šest dana i dao sam mu slobodno do nedjelje navečer kada će nam se priključiti poslije utakmice protiv Lokomotive i zajedno će s ostatkom momčadi otputovati u Sveti Martin na Muri u kojem ćemo boraviti do kup-utakmice s Bednjom. Došao je u Osijek odmah nakon utakmice u Budimpešti u četvrtak u četiri sata ujutro i nije bilo smisla još ga opterećivati. Ndockyt je još u povratku, trenutno je u Madridu gdje treba produžiti schengensku vizu i priključit će nam se kada to riješi - kazao je Bjelica.

Ta Bjeličina rečenica podsjeća na neke prijašnje o vraćanju momčadi na tvorničke postavke.

- U početku sezone nisam nekad bio zadovoljan kako smo ušli u utakmicu, kako smo odigrali... Analiziramo zašto je došlo do određenog pada. Ne tražimo alibije ni u čemu, spremni smo se sa svima potući za visoke ciljeve. Analiziramo zašto je došlo do pada energije, možemo pričati o sustavima, ali mi smo u svim sustavima i pobijedili i izgubili, i zabili i primili golove. Ne igraju nogomet sustavi nego ljudi, vrlo je važno koliko neka ekipa uloži energije u nekoj utakmici da bi se ta utakmica dobila. Radimo na tome da ta energija bude na maksimumu i tražimo dobitnih 11 koji mogu igrom učvrstiti svoje mjesto u momčadi.

Dobitnih 11 Bjelica se nada pronaći već u idućem kolu. Možda bude i iznenađenja s igračima koje do sada nismo bili naviknuti vidjeti među starterima.

- Znam kako ćemo igrati protiv Lokomotive, neću naravno to sada odati. Kroz treninge posljednjih dana neki igrači su se nametnuli i dobit će svoju priliku. Mi smo dosta mijenjali i sustav i igrače, ali meni momčad nekad nije funkcionirala kako sam htio. Da je momčad od prvog dana funkcionirala na razini iz prošle sezone, onda ne bih puno ni mijenjao, nekad je to ispalo bolje, nekad lošije, ali sve u cilju da bi se momčad dovela na razinu koju smo očekivali. Zadnje dvije utakmice to nije ispalo dobro, sve smo izanalizirali i vidjet ćemo jesmo li i dobro izanalizirali - zaključio je Bjelica.

IVAN FIOLIĆ Lokomotivi su ovakve utakmice najbolje jer nemaju što izgubiti

Ivan Filić svojedobno je u dresu Lokomotive igrao sjajan nogomet. Odigrao je 50 utakmica, zabio 12 golova, za njih još osam asistirao, a u nedjelju će prvi puta nakon više od tri godine igrati protiv bivše momčadi.
- Poslije dva poraza jedva čekaš iduću utakmicu da se iskupiš. Nadam se da nam je ova stanka dobrodošla, na treningu se davao maksimum, vidjela se želja da svi jedva čekamo utakmicu i s tim idemo na noge Lokomotivi. Osjećaji prema bivšoj momčadi? Puno se igrača promijenilo, ali Lokomotivu je uvijek krasila mladost, iz iskustva znam da su njima ovakve utakmice najbolje jer nemaju što izgubiti, ali mi gledamo sebe i znamo da je sve na nama - kazao je veznjak Osijeka.

OSIJEK U KOLOVOZU

01/08/21.
Osijek - S. Belupo 0:0
05/08/21.
CSKA Sofija - Osijek 4:2
08/08/21.
H. dragovoljac - Osijek 1:2
12/08/21.
Osijek - CSKA Sofija 1:1
15/08/21.
Osijek - Rijeka 1:0
22/08/21.
Istra 1961 - Osijek 2:0
29/08/21.
Osijek - Dinamo 0:2

46
utakmica odradio je Bjelica s Osijekom uz skor 28-10-8

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 00:32