Nenad Bjelica
 Vlado Kos / CROPIX / CROPIX
RIJEČ TRENERA

BJELICA ZADOVOLJAN NAKON RUŠENJA LOKOSA 'Livaković neće zakazati u reprezentaciji! Ivanušec? Ponovno je pokazao da je jedan od najboljih u Hrvatskoj'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 06. svibanj 2019. 00:01

U posljednjem susretu 32. kola Prve HNL Dinamo je na kišom okupanom Maksimiru pobijedio Lokomotivu sa 3-0, dok je u ranije odigranom susretu Slaven Belupo u Koprivnici porazio Osijek sa 1-0.

Pred novinare je najprije došao zadovoljni trener Plavih, Nenad Bjelica:

- Našoj pobjedi nema zamjerke, bili smo bolji, iako je Lokomotiva opasno zaprijetila u nekoliko navrata. Ali, Livaković je bio na reprezentativnoj razini. Stvorili smo dosta prilika u prvom dijelu, no tek smo u nastavku probili goste. Želio bih zahvaliti gledateljima što su po ovakvom vremenu došli na stadion, nadam se da su bili zadovoljni našom igrom, u kojoj nije bilo opuštanja i svaka čast dečkima na tom profesionalizmu – govorio je Bjelica, otkrivši da je u poluvremenu rekao Rrahmaniju da pokuša opaliti iz daljine...

- Srećom, poslušao me i zabio je prekrasan gol! Zaslužio je taj pogodak, sjajan je dečko i igrač, nadam se da će dugo ostati s nama – hvalio je Bjelica Rrahmanija, koji je nakon utakmice dobio dres s brojem 2000, kao uspomenu na jubilarni, 2000. Dinamov pogodak u Prvoj HNL.

Je li Livaković i ovim obranama pokazao da mu je mjesto između reprezentativnih vratnica?

- O tome odlučuje izbornik Dalić! A ja sam uvjeren da „Livi” neće zakazati dobije li priliku.

Kako vam se svidio Luka Ivanušec?

- I na ovoj je utakmici pokazao da je jedan od najboljih igrača u Hrvatskoj i dođe li u Dinamo, kod nas će igrati na još višoj razini – kristalno je jasan bio Bjelica.

A snuždeni trener Lokosa, Goran Tomić, kratko je i objektivno ocrtao na kraju ipak (pre)težak poraz svoga sastava:

- Dinamo je zasluženo pobijedio, iako smo gotovo sat vremena držali rezultatsku neizvjesnost. Imali smo i nekoliko odličnih prilika, ali opet se iskazala naša proljetna boljka - loša realizacija. Kad protiv Dinama ne iskoristite toliko lijepih situacija na širokom prostoru, onda se ni ne može očekivati više od poraza, Dinamo je prekvalitetan da ne bi kaznio sve naše promašaje. Udaljili smo se od plasmana u Europu, ali nema predaje, borit ćemo se do zadnje minute - rekao je Tomić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. svibanj 2024 05:11