DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
REAKCIJE TRENERA

Bjelica žali za propuštenim: ‘Trenutačno smo u fazi u kojoj teško zabijamo, a ni iz čega primamo‘

Nakon utakmice Lokomotive i Osijeka u Zagrebu (1:1) oglasili su se treneri dviju momčadi
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 12. rujan 2021. 21:45

Lokomotiva i Osijek osvojili su po bod, domaćin je vodio sjajnim golom kojeg je škaricama zabio Marko Dabro, što im je bila prva šansa na utakmici u 70. minuti, a gosti su izvukli remi pogotkom Mihreta Topčagića u sudačkoj nadoknadi vremena.

Trener Lokomotive Silvio Čabraja je prokomentirao:

- Zadovoljan sam. U prvom dijelu Osijek je dominirao, mi nismo mogli složiti dva-tri pasa da prođemo kroz njegove linije, nismo imali dobro kretanje. U drugi dio smo znatno bolje ušli, zabili smo gol i praktično 45 sekundi do kraja oni su izjednačili. Kako smo u prvom poluvremenu bili bez udarca i bezopasni, rekao sam igračima da nećemo moći na isti način izdržati i drugo poluvrijeme, da ćemo biti kažnjeni. No, probudili smo se, digli se, bili sigurniji u protoku lopte. Ovo je realan rezultat.

Osijek je od 75. minute igrao s igračem manje zbog isključenja Fiolića, ali Lokomotiva je gledala prvenstveno kako izdržati, manje kako dati drugi gol…

- Imali smo kontre koje nismo dobro realizirali, imali smo udarac Solde nakon kornera… Izgleda da nam ne ide u zadnjoj minuti. Dinamu nismo zabili "mrtvu šansu“ za bod, a sada smo izgubili dva u sudačkoj nadoknadi. No, ne mogu igračima ništa reći, samo čestitati na želji i borbenosti.

Nenad Bjelica žali za propuštenim prilikama, ali prihvatio je 1:1 kao Osijekovu realnost ovog časa:

- Zaslužen bod. Bili smo definitivno bolju u prvom poluvremenu i imali izgledne šanse. U drugom dijelu je bilo izjednačeno, iz auta su došli u prvu priliku i dali gol. To je nogomet. Mi smo u fazi u kojoj su nam se mogle okrenuti utakmice na našu stranu, a nisu. Protiv Dinama smo igrali loše, ali imali smo kazneni udarac koji nismo zabili, protiv Istre u Puli smo napravili šanse koje su nas mogle dovesti do boljeg rezultata. Očekujem da ovaj pogodak bude impuls momčadi. Zabili smo u zadnjoj minuti s igračem manje. Mogu biti zadovoljan s agresivnošću i zalaganjem. Igrali smo protiv dobre ekipe… - kazao je trener Osijeka.

Najbolje šanse je Osijek stvorio u završnih petnaest minuta prvog dijela kad su Mierez, Fiolić i Bohar mogli svladati Nevistića.

- Imali smo dosta situacija, realno bi bilo da smo vodili u prvom poluvremenu s jednim ili dva gola razlike. Trenutačno smo u fazi u kojoj teško zabijamo, a ni iz čega primamo. Iz nje se može izaći samo radom i upornošću te momčadskim duhom. Pokazali smo to na kraju utakmice izjednačujućim golom Topčagića i nadam se da ćemo nastaviti optimistično i uspješno.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 22:05