Goran Tomić
 TEO KAMOV/CROPIX Cropix
STRAŠAN NIZ

Bjelici i njegovom Osijeku je uzeo Ligu prvaka, šansu za osvajanje Hrvatskog kupa, a sada i prvenstva!?

Ovoga puta nije trijumfirao protiv Osijeka, ali malo je navijača koji se još uvijek nadaju tituli
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 27. travanj 2021. 09:31

Rijeka i Osijek odigrali su u nedjelju na Rujevici zanimljivu, ne i spektakularnu utakmicu jer nismo vidjeli baš previše šansi. Riječani su imali najbolju, Robert Murić izborio je kazneni udarac i sam ga izveo, ali Ivica Ivušić je bio uspješniji. Golova nije bilo, Rijeka je opet treće mjesto prepustila Gorici, a Osijek je, iako bod na Rujevici sigurno nije neuspjeh, dopustio Dinamu odlazak na plus četiri te si tako šanse za premijerni naslov u povijesti kluba smanjio na minimum.


- Bio je dobar derbi, obje momčadi na visokoj razini. Nismo osvojili tri boda, ali ne smijemo biti nezadovoljni - poručio je Ivan Nevistić, koji je kvalitetno odradio posao protiv Osijeka.


Njegov trener Goran Tomić odradio je 149. trenersku utakmicu u Prvoj HNL i još se jednom potvrdio kao crna mačka za Osječane. Nije protiv njih nikad izgubio kad je bio trener Šibenika i Istre 1961, no u pamćenje im se posebno počeo usijecati prošle godine. U posljednjem 36. kolu Tomićeva Lokomotiva je 25. srpnja 2020. gostovala u Osijeku, pobijedila svog domaćina i s ta tri boda od Osijeka preuzela drugo mjesto koje je vodilo u kvalifikacije za Ligu prvaka. Drugi važan datum je 3. ožujka ove godine, kad je Tomić u svom riječkom debiju slavio u Gradskom vrtu u četvrtfinalu Hrvatskog kupa te Bjeličin Osijek ostavio bez šanse za željenim trofejem u tom natjecanju. I sada, eto, taj 25. travnja. Ovoga puta Tomić nije trijumfirao protiv Osijeka, ali nakon rujevičkih 0:0 malo je u Slavoniji ostalo navijača koji se još uvijek nadaju tituli.


- Igračima čestitam na trudu, nikome, generalno, nemam što zamjeriti. U ovakvim utakmicama odlučuju detalji, a mi nismo pogodili s bijele točke - rezimirao je Tomić, koji je u 11. utakmici na klupi Rijeke prvi put odustao od startne formacije 4-2-3-1 te Bjelici suprotstavio momčad koja je zaigrala s trojicom igrača u najužoj posljednjoj liniji.


No Tomić još mora biti itekako oprezan, daleko je ispunjenje ciljeva, iako je Rijeka u nizu od osam kola bez poraza, što je posljednji od listopada 2018. do siječnja 2019. kao njen trener uspio ostvariti Igor Bišćan. Sve do 19. svibnja nećemo znati hoće li četvrto mjesto iz prvenstva biti dovoljno za plasman u kvalifikacije za Europsku konferencijsku ligu, jer će tada Istra 1961 u finalu Hrvatskog kupa imati priliku dohvatiti europsku vizu. Tako da Riječani još ni u kojem slučaju ne mogu slaviti velikih plus osam, uz doduše i utakmicu više, prednosti u odnosu na Hajduk, jer je na trećem mjestu opet Gorica s bodom više od riječke momčadi.

Tomić protiv Osijeka

15 4 6 5 15:22

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 00:31