OIvan Fiolić nije slavio gol protiv Dinama, no protiv Lokomotive neće napraviti isto ako zabije

 MARKO MRKONJIC/CROPIX Cropix
ČEKA IH DVOBOJ S LOKOMOTIVOM

Bjeličin adut priznao zašto nije slavio gol protiv Dinama pa poručio: ‘Želimo biti u vrhu‘

Osijek nakon remija s Dinamom dočekuje Lokomotivu s prvog mjesta na tablici
Piše: Nikola Patković/JLObjavljeno: 25. studeni 2021. 16:54

U subotu je malo nedostajalo da "riješi" matični klub, a već u petak imat će priliku "zaviti u crno" svoj drugi bivši klub. Ivan Fiolić pravi je "zagrebački dečec". Odrastao na Vukomercu, nogometno stasao na Maksimiru. Istina, prve nogometne korake načinio je u HAŠK-u, ali s nepunih devet godina stigao je u Dinamo, tamo se odškolovao i profesionalno debitirao. No, ipak je s 19 godina poslan na "kaljenje" u Lokomotivu, koje je trajalo sezonu i pol, nakon čega je uslijedio povratak u "modri" dres, a potom i transfer u Genk, gdje se baš i nije usrećio, pa se nakon posudbi na Cipar i u Poljsku, ljetos vratio u Hrvatsku. Nenad Bjelica htio ga je u ljeto 2018. zadržati i u Dinamu, ali putevi su im se ponovno spojili u Osijeku. Obojica, dakle, imaju čak i zajedničku prošlost u Dinamu, no Ivanova je daleko duža i emotivnija, pa ne čudi da je gol, inače treći u sezoni, koji je u subotu zabio Dinamu nije slavio iz poštovanja prema Dinamu. No, ako ovaj petak zabije Lokomotivi, slavlja će biti.

"Hahaha... Slavit ću, da. Nema tu prevelike filozofije. U Dinamu sam proveo najveći dio karijere, i mislim kako ne bi bilo fer od mene da sam slavio gol. U Lokomotivi sam, s druge strane, napravio prve profesionalne korake i puno mi je to značilo, no njima sam već zabijao u dresu Dinama i slavio sam te golove, pa ću to učiniti i sada ako zabijem, ali prije svega, nadam se našoj pobjedi, a za moje golove je lako...", veli Fiolić, s kojim smo se još malo vratili na susret u Maksimiru i njegov povratak na taj stadion.

image

Ivan Fiolić je jedan od važnijih igrača kod Nenada Bjelice

VLADO KOS/CROPIX Cropix

"Iskreno, prije utakmice nisam razmišljao o tome da ću igrati na stadionu gdje sam proveo najveći dio karijere, ali kada smo stigli, moram priznati da mi je sve nekako bilo čudno, jer sam u biti prvi put dolazio kao gost i nisam naviknut na takve situacije. No, čim smo izašli na zagrijavanje, sve je prošlo. Okrenuo sam se razmišljanju o utakmici, svom sadašnjem klubu. Znam za koga igram i svaki dan dajem maksimalno za Osijek, a tako će biti dok god sam ovdje", kazao je 25-godišnjak, koji nakon početnog privikavanja sve više pokazuje da je Osijek u njemu dobio pravo pojačanje, dodavši i kako mu njegovi najbliži nisu zamjerili što je zabio Dinamu.

"Svi imamo osjećaje, ali bavim se poslom u kojem u svakom trenu moraš biti profesionalac. Za mene je svaka utakmica ista, bez obzira je li na drugoj strani Dinamo ili netko drugi, a tako sam se i postavio. Nagradilo me golom, drago mi je zbog toga, a moja obitelj i prijatelji uvijek su sretni zbog mene", kazao je strijelac gola za bod, kojim su "bijelo-plavi" zasjeli na vrh HNL-a.

image

Ivan Fiolić je jedan od važnijih igrača kod Nenada Bjelice

RONALD GORSIC/CROPIX

Činjenica je da je Osijek u tom susretu bio u debelo podređenom položaju, što su neki dežurni dušobrižnici na našoj nogometnoj estradi jedva dočekali da potegnu pitanje može li momčad koja tako igra biti prvak, je li to šampionska momčad...? Naravno da ne može, ali samo pod uvjetom kada bi svaku utakmicu igrala tako. No, Osijekov 31 bod i prvo mjesto na ljestvici nisu pali s neba, i nisu došli s igrom kakva je bila protiv Dinama, pa je utoliko suludo, čak i bezobrazno, postavljati takva pitanja, uzimajući kao ogledalo jednu utakmicu. Fiolić se, pak, na to ne želi previše osvrtati.

"Utakmica kao utakmica, nije bila naša dobra predstava. No, svatko tko nas redovno prati, zna da to kako smo igrali na Maksimiru nije ono što inače igramo, da to nije bilo naše pravo lice te kako možemo bolje. Ne brinem se nimalo za nas. Znamo što radimo, koje su naše kvalitete, apsolutno smo fokusirani na svaki trening, a utakmica s Dinamom za nas je prošlost. Ponekad je bolje uopće se u to ne miješati, i ne volim potencirati takve teme. Neka drugi govore što hoće, a mi ćemo u miru i tišini raditi iz dana u dan, i to je to", rekao je igrač Osijeka, koji se ne zanosi ni činjenicom što je njegov klub trenutno lider.

"Tablica jest lijep pokazatelj dosad učinjenoga, ali prvenstvo je dugo i, ponavljam, moramo raditi svaki dan, biti sve bolji u svakoj utakmici, a vrijeme će pokazati gdje će nas to dovesti. U odličnom smo, pozitivnom nizu, igramo sve bolje. Mislim da smo momčad koja zaslužuje biti tu gdje jest, a svatko ima pravo na svoje mišljenje", poručio je Fiolić, kojega smo upitali i može li se Osijekova momčad psihološki nositi s teretom prvog mjesta, a što je Bjelica ljetos nakon poraza od Istre i Dinama spomenuo kao otegotnu okolnost.

image

Ivan Fiolić je jedan od važnijih igrača kod Nenada Bjelice

VLADO KOS/CROPIX Cropix

"Ne želim ni sebi ni momčadi nametanje nekog pritiska. Jedino što mi moramo jest to da na svakoj utakmici damo svoj maksimum, a onda će, naravno, doći i rezultat. Sigurno je da naši konkurenti, a posebno Dinamo, koji imaju iskustva osvajanja naslova, znaju što to znači. Mi želimo biti u samom vrhu, i to je nešto novo za većinu igrača Osijeka, ali ja u tome ne vidim nikakav problem ili strah, nego motivaciju, i smatram da tako razmišlja cijela svlačionica. Nama je svaka sljedeća utakmica novo dokazivanje, nova borba, i na to smo spremni. Zato sam i nakon utakmice s Dinamom rekao kako se nadam se da ćemo sljedeće ljeto dočekati s jednom lijepom pričom, pri čemu nisam mislio na neki konkretan trofej, nego da ćemo ga dočekati veseli, a ne tužni. Tu smo, u vrhu, imamo i Kup, no najvažnije da imamo pobjedničku atmosferu", naglasio je 25-godišnjak, koji se nada nastavku takve atmosfere i u petak protiv Lokomotive, za koju je odigrao 50 utakmica i postigao osam golova.

"Lokomotiva ima mlade i kvalitetne igrače, pokazuju da su momčad s glavom i repom. No, igramo u Gradskom vrtu i trebamo prije svega gledati sebe, jer ako ćemo biti pravi, doći će i pobjeda", najavio je Fiolić utakmicu za koju su u Gradskom vrtu, kako bi animirali što više gledatelja u završnici sezone, pripremili i posebni zimski paket ulaznica. Preostale ovogodišnje tri domaće utakmice Osijeka protiv Lokomotive, Slaven Belupa i Šibenika mogu se uživo pogledati za 60 kuna, a za necijepljene snižena je i cijena testiranja na covid-19 u ambulanti dr. Špiranovića s 80 na 50 kuna.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 20:22