Ramon Mierez (arhiva)

 RONALD GORSIC/CROPIX
USPJEŠNO GOSTOVANJE

Bjeličin bombarder se vratio pogotkom, na probi pogodilo i novo Osijekovo pojačanje iz Kolumbije

U kadru Osijeka u posljednjoj godini ugovora ostali su još Topčagić, Nejašmić i Čeberko
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 12. studeni 2021. 15:59

Prijateljska provjera protiv mađarskog drugoligaša Szentlorinca bila je uspješna za Bijelo-plave. I to ne samo rezultatski, a Osijek je pobijedio 2:0. Ramon Mierez se nakon bolesti vratio pogotkom, nakon skoro devet mjeseci u najboljoj momčadi našao se Petar Brlek, a priliku je dobio i Didier Gonzales, 19-godišnji krilni napadač iz Kolumbije, koji je posljednjih nekoliko dana na probi u Gradskom vrtu. Ušao je u poluvremenu, a trebala mu je minuta da se upiše u strijelce.

Inače, u Gradskom vrtu osigurali su još jednog igrača koji je ušao u posljednju godinu ugovora. Iskusni vratar Marko Malenica (27) produžio je s Bijelo-plavima do ljeta 2025.


- Zahvaljujem se šefu i stožeru na ukazanom povjerenju i nadam se da ću ga opravdati i na treninzima i na utakmicama - kazao je Malenica koji je u Osijek došao još 2008. godine iz novogradiške Sloge te prošao sve dobne kategorije u Gradskom vrtu.


U "rukama" ima 123 utakmica na vratima Bijelo-plavih, od čega je 99 prvenstvenih pa će mu nastup na Maksimiru u idućem kolu biti i jubilarni stoti u HNL-u. Posljednju sezonu proveo je, inače, na posudbi, jesen u poljskom Lechu, a proljeće u mađarskom Diosgyöru.


Otkako je zbog ozljede Ivica Ivušić izvan konkurencije, Malenica je ponovno postao prvi izbor za vrata Osijeka, a svoju klasu iznova potvrđuje. U posljednje četiri prvenstvene utakmice u njih je čak tri sačuvao svoju mrežu. Pritom je primio samo jedan pogodak, a i taj gol mu je zabio njegov suigrač Lončara u utakmici protiv Hajduka.


Konkurencija za mjesto među vratnicama Osijeka je žestoka, Malenica se za status mora izboriti pored reprezentativnog golmana.


- S Ivušićem imam pravi, baš prijateljski odnos, bodrimo i podržavamo jedan drugoga svakom prilikom, bez obzira tko je na vratima, a tko pričuva. Želim mu, naravno, što skoriji oporavak, a spomenuo bih i Marka Barešića koji je također odličan vratar - veli Malenica.


Nenad Bjelica je s novim ugovorom potvrdio Malenici koliko povjerenje uživa.


- Pokazuje da ima kvalitete za prvog vratara Osijeka, to je razlog zbog čega produžujemo suradnju s Markom. Domaći je dečko, već dugo u Klubu i sigurno to zaslužuje. S njim, Ivušićem te Barešićem i mladim Kolićem imamo sjajnu vratarsku budućnost jer se na svakoga od njih možemo u potpunosti osloniti. Kao i njegove kolege, Malenica osim golmanskih kvaliteta ima i one druge, ljudske i karakterne, što nam je također vrlo bitno u slaganju momčadi za budućnost i drago nam je što na njega i nadalje najozbiljnije računamo - zaključio je Bjelica.


U kadru Osijeka u posljednjoj godini ugovora ostao je tako još Mihret Topčagić te Darko Nejašmić i Jevhen Čeberko o čijim će se statusima, odnosno otkupu ugovora, u Gradskom vrtu odrediti do konca sezone.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 21:22