VLADO KOS/CROPIX Cropix
UOČI OBRAČUNA U MAKSIMIRU

Bjeličin Osijek je moćan i ima što za reći protiv Dinama! Njihova pragmatičnost ima jak adut za pljesak

Osijek igra uređeno i disciplinirano. Uz to u momčadi imaju iznimno kvalitetne pojedince...
Piše: JL.Objavljeno: 08. veljača 2021. 14:46

Momčad Nenada Bjelice osvojila je bodove, izborila pobjedu nad Hajdukom. U derbiju. Iako on prigodom pogleda na tablicu nije to bio u pravom smislu riječi, osim u činjenici da je Hajduk doista hrvatski nogometni velikan, a u ovom trenutku daleko je od nekadašnje slave i snage u natjecanju.

Treneri mnogih klubova godinama se unaprijed ograđuju izjavama kako ona momčad koja igra dvije uzastopne utakmice kao domaćin rijetko i oba puta izbori pobjedu. Bijelo-plavi su sa svojim trenerom Bjelicom pokazali da se to može učiniti, ne dva, već i tri puta uzastopce. Osijek je momčad s pobjedničkim gardom. Bez obzira s kim igrao on hoće osvojiti sva tri boda.

Sada kada je Osijek pobijedio Hajduk, ispada da je to za njega bio mačji kašalj. A nije, jer ma što simpatizeri splitske momčadi mislili, njihovi se ljubimci u Gradskom vrtu nisu obrukali.

Bijelo-plavi su moćni. Oni igraju uređeno i disciplinirano. Uz to u momčadi imaju iznimno kvalitetne pojedince od kojih uvijek netko bljesne i utakmicu obogati potezom ili potezima koji izazivaju ushićenje. Protiv Hajduka je Laszlo Kleinheisler, mađarski reprezentativac u prvoligašu s Drave, igrao odlično.

Opet je i Petar Bočkaj imao jednu od glavnih uloga. Razarao je lijevu stranu obrane Hajduka toliko da je u jednom trenutku Mujakić zaključio kako je najbolje pokazati mu zube i preoštrim ga startom umiriti. Riskirao je, a i dobio žuti karton. Pokazalo se kobnim jer Bočkaj je lukavac koji se zna izvući iz svake neugode i nastaviti po svom, pa kada je već Nejašmić nesmotreno uvalio Mujakića u problem, našao je način kako ga izbaciti iz ravnoteže i primorati na novi prekršaj za žuti karton, onaj koji je vrlo dobri sudac Bebek odmah zamijenio crvenim.

Ta “pragmatičnost” igre Bijelo-plavih pod Bjelicom ima jake adute za pljesak, jer ono što i kako igra Ramon Mierez, nije ništa drugo nego za divljenje. Napadač, centarfor koji juriša bez pardona, koji dobiva zračne dvoboje, koji trpi silne startove i prekršaje, a ne staje niti posustaje, opet je bio jedan od glavnih glumaca dobre predstave u Gradskom vrtu.

Ništa spektakularno

Osijek nije dao Hajduku ni mrdnuti, poglavito ne u drugom poluvremenu, pa su Splićani skrušeno morali priznati kako u ovom derbiju pravu, onu stvarno izglednu prigodu nisu ni imali.

Samo, nema vremena za dugo slavlje, onako za šalu “nema odmora dok traje obnova”, jer pred Bijelo-plavima je u subotu novi derbi, reći će mnogi i derbi prvenstva, budući da ga čeka gostovanje kod Dinama

Ma kakav ishod tog susreta bio, kraj je još daleko. Neće se dogoditi ništa spektakularno, iako Nenad Bjelica bez ustručavanja veli kako će njegova momčad opet igrati sa željom da izbori pobjedu. Kao uvertira za maksimirski ogled više od toga i ne treba. A pobjeda, zaslužena pobjeda Bijelo-plavih nad Hajdukom, treća u nizu u nastavku prvenstva na domaćem terenu i čak peta u nizu u posljednjih pet nastupa, jamstvo su da oni imaju još puno toga za reći i da imaju pravo vjerovati kako mogu i do samog cilja koji žele osvojiti.

4:1
dobio je Dinamo prvu utakmicu protiv Osijeka u 3. kolu HNL-a u Maksimiru
2:0
dobio je Osijek drugu utakmicu protiv Dinama u 12. kolu HNL-a u Gradskom vrtu

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 07:35