IVAN PERIC/CROPIX Cropix
DESETKA ČEKA CAKTAŠA?

Bjelicu bombardirali porukama, ali ne ide nikud! Dapače - želi dovesti igrača kojeg je trenirao u Dinamu

Osijekov kadar dobro je popunjen, a nije isključeno da će pojačanja biti još. Možda i iz Hajduka...
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 24. lipanj 2021. 15:20

Navijači Osijeka nemaju razlog za brigu, Nenad Bjelica ne ide nigdje, pa ni u Fenerbahče, o čemu su pojedini turski mediji pisali posljednjih dana uporno tvrdeći ne samo kako je uspostavljen kontakt, već i kako je njegov dolazak u Istanbul gotova stvar. Takva tvrdnja bila je dovoljna navijačima turskog kluba da, euforični kakvi već jesu, počnu “bombardirati” Twitter profil Bijelo-plavih pozivima Bjelici. No, ostat će na koncu ipak razočarani jer Nenad Bjelica ima nedovršenog posla s Osijekom i nema ga namjeru prekidati.

Dobro popunjeni

Intenzivan je ritam treninga šef struke Osijeka nametnuo svojim igračima u Svetom Martinu na Muri, radi se na automatizmima u igri kako u obrani tako i u napadu.

- Radimo na svim dijelovima igre, ofenzivnim i defenzivnim. Ono što želimo primijeniti na utakmici, na treningu pokušavamo uvježbati automatizmima u jednom sustavu. Igramo u više sustava i nisu svi automatizmi za sve sustave. Idemo polako, upoznajemo nove igrače s onim što želimo u igri. Igrači imaju malo zadataka, ali te zadatke moraju izvršavati perfektno i to je ono što zahtijevam od njih - kazao je Bjelica.

image
Nenad Bjelica i Damian Kadzior surađivali su u Dinamu
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Već prvog dana priprema u Svetom Martinu na Muri kadar je osnažio Darko Nejašmić, no možda i ne bude posljednja prinova za vrijeme boravka Osijeka u privremenoj bazi. Puno je špekulacija oko idućih koraka Bijelo-plavih na transfer-tržištu. Osijek je zainteresiran za Denija Jurića, a kako doznajemo potencijalni transfer napadača sa Šubićevca ipak ne podrazumijeva odlazak na posudbu većeg broja nogometaša iz Gradskog vrta u suprotnom smjeru o čemu se nagađalo.

Također, Bjelici je uvijek zanimljiv i Damian Kadzior, no Eibaru je primarna prodaja poljskog nogometaša, koji je prethodnu sezonu proveo na posudbi u turskom Alanyasporu, a koja podrazumijeva i višemilijunsku odštetu koju Osijek ne može izdvojiti. Eventualno u slučaju da Eibar, koji je prošle sezone ispao u drugu ligu, odluči Poljaka poslati na novu posudbu, tada bi se Osijek našao u povoljnijoj situaciji angažirati Kadziora.

- Puno se piše, možda će nešto i biti, ali ima u tim špekulacijama puno neistina, pa ne bih ništa demantirao, niti potvrđivao. Mi smo sada dobro popunjeni i još intenzivno tražimo u centralnoj poziciji u veznom redu jednog ofenzivnog igrača, “desetku” koja i u sustavu 4-3-3 može igrati desno ili lijevo. Ostatak kadra je dosta dobro popunjen. Kada napokon svi ozdrave, imat ćemo 28 igrača što će biti sasvim dovoljno za tri natjecanja u kojima sudjelujemo - rekao je Bjelica.

Caktaš od 30. lipnja

Situacija oko Mije Caktaša vjerojatno će ostati nepromijenjena do 30. lipnja kada mu istječe ugovor s Hajdukom i kada će konačno obznaniti svoju odluku gdje će nastaviti karijeru. Osijekova “desetka” čeka novog vlasnika, a hoće li je odjenuti Caktaš ili netko drugi moglo bi se znati najkasnije za tjedan dana.

- On ima ugovor do 30. lipnja i vidjet ćemo što će tada biti. On je za nas i dalje opcija, ali koncentrirani smo i na druge igrače i vidjet ćemo što budemo mogli realizirati, to ćemo i napraviti - objasnio je trener Osijeka.

Ponude za Kleinheislera

Velika utakmica Laszla Kleinheislera protiv svjetskih prvaka Francuza na Europskom prvenstvu posljedično je izazvala interes za mađarskog nogometaša. U posljednjih nekoliko dana stiglo je nekoliko konkretnih upita, no Osijeku je ipak primarno produžiti ugovor s Lacikom s obzirom na to da mu aktualni istječe koncem sezone.

- Bilo je poziva s dvije-tri strane. Mi smo izvijesili cijenu, ali nama je prioritet produžiti s njime ugovor i samo ukoliko on to ne bude htio ići ćemo u prodaju. Ukoliko i to ne uspijemo, Laci će najnormalnije odraditi posljednju sezonu s nama i onda na kraju ugovora otići - kazao je Bjelica.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. srpanj 2024 01:50