Lukas Machalinek/Bongarts/Getty Images
ČEKA GA ZATVOR

Blamaža na drugom kraju svijeta: Nekad je nosio hrvatski dres, a sada je doživotno izbačen iz nogometa!

Saša Mus (29), bivši hrvatski U-19 reprezentativac te igrač Marsonije i Croatia Sesveta dobio je doživotnu zabranu igranja nogometa zbog namještanja utakmica. Mus je priznao namještanje utakmice u Hong Kongu između svog Happy Valleya i Southern Districta.
Piše: Petar ZobecObjavljeno: 17. ožujak 2016. 16:10

Happy je vodio na poluvremenu, no u drugom dijelu je suparnik preokrenuo na 4:2 zahvaljujući pogreškama Muse i suigrača Fan Weijuna, a utakmica je na kraju poništena. Weijun i Mus su utakmicu namjestili zajedno s Hinsonom Leungom, bivšim djelatnikom kluba.

Hrvat je uhićen u siječnju 2014. godine, te je priznao da je 'tankirao' tu utakmicu. Bivši direktor kluba Kwong Hiu-ming na suđenju je u svojstvu svjedoka optužbe rekao kako je na poluvremenu sporne utakmice primijetio kako Saša Mus razgovara s Leungom, u vrijeme dok je morao biti u svlačionici i slušati trenerove upute kao i svi ostali igrači.

Branič iz Slavonskog Broda početkom 2014. godine pravomoćno je osuđen na osam mjeseci zatvora zbog sudjelovanja u aferi Offside, odnosno 'zbog udruživanja za počinjenje kaznenog djela i primanja mita'.

Zatvorsku kaznu u Hrvatskoj nije odradio, a u srpnju 2013. godine postao je član honkonškog kluba Happy Valleya, zbog kojeg Hrvat ipak neće biti 'happy', a egzistenciju će morati osigurati u nekom drugom zanimanju...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 07:15