Paun Paunović/CROPIX
VRATAR BIJELIH PREDAŽE

Blažević treneru i suigračima: 'Dosta više o sucima, previše energije gubimo na te priče!'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 18. rujan 2012. 17:32

Kada nisu tri, dobar je i jedan bod. Tako bi se mogao opisati 'ples Bijelih’ po rubu poraza u zagrebačkom predgrađu. U zadnjim sekundama Goran Blažević obranom kaznenog udarca sačuvao je remi Hajduku. Zasluženi bod ili žal za pobjedom? Može se o tome raspravljati, ali konačni rezultat se ne mijenja. I pritom ostaje tužna konstatacija s naslovom '2 od 12’.

- To je činjenica od koje ne možemo pobjeći. Bilo je nesreće, sudačkih pogrešaka, naših grešaka, ali na kraju ostaje samo rezultat. Nitko te nakon mjesec dana ne pita što se događalo, broje se samo bodovi, a naša dva u zadnja četiri kola je jako loš učinak - samokritički je progovorio vratar Bijelih Goran Blažević.

Hajdukovci traže izlaz iz 'tunela’, iz krize u koju su zapali, ali još nema tog svjetla. Igra je bolja od rezultata, svi se slažu u toj konstataciji, ali samopouzdanje se vraća pobjedama.

- A mi pobjedu čekamo više od mjesec dana. Pet bodova smo izgubili na čudan način. Dva u završnici susreta s Osijekom, dva u Zaprešiću i bod u Rijeci. S tih pet bodova danas bismo pričali sasvim drugu priču. Ali moramo se boriti s realnošću koja nas je smjestila u sredinu ljestvice. I ne trebamo se okretati prema sucima. Suviše energije gubimo na te priče. Ne možemo mi utjecati na to što će oni svirati. Samo se moramo baviti igrom.

Iskustvo govori iz Blaževića. Previše je godina u prvoligaškom društvu, puno je toga prošao i sa Šibenikom da bi se bavio sucima i njihovim odlukama. U Zaprešiću je ostao nerazjašnjen detalj u susretu Blažević vs. Bebek po okončanju dvoboja. Nešto ste htjeli prigovoriti Bebeku?

- Ne, htio sam mu nešto objasniti, ali je trener Krstičević valjda pomislio da idem prigovarati. Nebitan detalj.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 07:32