Arijan Ademi
 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
ZABRINJAVAJUĆE VIJESTI

Bolnica na Maksimiru: Dinamov kapetan možda opet propušta i Europu? Ovo upućuje na ozbiljniju ozljedu

Čekaju se nalazi s dodatnih pretraga, a Arijan Ademi zapravo se tek vratio nakon ozljede.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 24. rujan 2021. 09:10

Modri su se prema očekivanjima plasirali u osminu finala Kupa pobjedom nad Orijentom (4:1). Međutim, trijumf na Krimeji nije mogao ponuditi potpuno zadovoljstvo jer su se ozlijedila dva bitna igrača, kapetan Arijan Ademi i Bartol Franjić. Bile su to jako loše vijesti za trenera Damira Krznara jer ga u subotu očekuje utakmica sa Slavenom Belupom, a onda sljedeći četvrtak (30. rujna) ogled s Genkom u okviru drugog kola Europske lige.

A prije ogleda na Krimeji ozlijedio se i vratar Danijel Zagorac, "čovjek za Kup". Već nakon utakmice s Orijentom Krznar je kazao da će s Franjićem sve biti u redu, ali da je problem Ademi, koji je osjetio bol u gluteusu. Kao što znate, kapetan ima problema s ozljedama, tek se vratio na travnjak nakon neugodne ozljede koja ga je zadesila na utakmici s Omonijom u 2. kolu kvalifikacija za Ligu prvaka. Već u 42. minuti susreta morao je izaći iz igre zbog ozljede. Dinamov kapetan primio se za butni mišić nakon jednog duela i signalizirao klupi da više ne može.

"Ne mogu, ne mogu", poručio je klupi i odmah skinuo kapetansku traku. Dugo ga nije bilo, u razgovoru za SN prije svog povratka na travnjak je kazao:

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix

- Odužio se moj povratak. Ozljeda je stvarno bila nezgodna. To je bila ozljeda od ranije, pa je sporije zarastalo. Radilo se o rupturi mišića kvadricepsa. Sve smo pokušavali da se što prije vratim, ali nisam se osjećao spremnim. Na nekim pretragama magnetom bila je vidljiva krv oko mišića, to je bilo nezgodno, nije bilo mudro krenuti žuriti. Bio bi to ogroman rizik, trebalo je polako, postupno. Stalno me je boljelo, nisam mogao ići punim gasom, a onda to nije to. Osjetim još malo bol, ali to je sad u ovoj fazi normalno jer još postoji neka mala upala. Ali, mnogo je bolje nego što je bilo prije, sad se osjećam kako treba..

Vratio se protiv Šibenika 11. rujna, ušao je u igru u 57.minuti, zaigrao je i protiv West Hama pet dana kasnije, a sad eto opet - ozljeda. Saznali smo jučer u Maksimiru samo to da Ademi ide na dodatne pretrage. Što znači da neće igrati protiv Slaven Belupa. A znate, kad se radi o dodatnim pretragama, onda se obično sumnja na neku nezgodniju ozljedu, pa bi to moglo značiti da Ademija neće biti niti protiv Genka.

E, to bi bio veliki problem za Dinamo. No, možda smo mi samo loši prognozeri. Možda dodatne pretrage pokažu da problem s gluteusom nije takav da kapetan ne bi zaigrao protiv Belgijanaca... A ništa, čekamo vijesti s dodatnih pretraga.

Kad se radi o Bartolu Franjiću i Danijelu Zagorcu, vijesti su puno bolje. Obojica su O.K, te su spremni za igranje utakmica.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 01:03