Filip Bradarić prošle sezone u dresu Celte Vigo protiv Realovog Karima Benzeme
 PIERRE-PHILIPPE MARCOU/AFP
VELIKO POJAČANJE

Bomba za kraj prijelaznog roka: Hajduk vraća srebrnog Vatrenog i to za poziciju gdje su bijeli najtanji!?

Kod novog trenera u svom klubu veznjak nije dobio priliku. I dalje je strpljivo čeka...
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 10. listopad 2020. 19:21

Pojačao se Hajduk u napadu, kreirao prednju liniju za momčad koja je spremna boriti se za najviši doseg u HNL-u. Kvartet internacionalaca (Diamantakos, Gyurcso, Jairo i Umut) uz kapetana Caktaša zaista pruža optimizam pred nastavak prvenstva.

U zadnjoj liniji najveće pojačanje trebali bi dobiti povratkom Stefana Simića, definitivno najiskusnijeg stopera koji je gotovo 10 mjeseci bio izvan natjecateljskog pogona. Stanka u prvenstvu donijela je dobre, pozitivne vijesti za Bijele, koji bi znatno jači trebali ući u nastavak sezone. Još da su pronašli pojačanje u sredini...

Svaka ambiciozna momčad mora imati balans, a taj balans ekipi pruža vezni red. Za Bijele je dobra vijest da se oporavio Stanko Jurić, temeljni igrač sredine terena, koji je prije osam dana u Velikoj Gorici zaradio neugodnu ozljedu ruke. Srećom po Bijele i Jurića, kost je napukla, ali ipak nije u pitanju fraktura.

Raniji povratak

Prema prvim informacijama nakon dvoboja s Goricom, rečeno je da će Jurić propustiti susrete s Graničarom i Šibenikom, ali vraća se Jurić već u subotu za dvoboj s prvim prvoligaškim susjedom. I nije mu prvi put da se poslije ozljede vraća ranije nego li je to prvobitno predviđeno. Jurić je sredinom lipnja u dvoboju s Lokomotivom ozlijedio kost stopala i pritom je bio otpisan do kraja sezone. Ali, samo u prvi tren, jer vratio se Jurić brže nego je bilo tko očekivao. Zaigrao je protiv Dinama tri tjedna kasnije i, što je još važnije, bio je jedan od najboljih među Bijelima.

Jurić je igrač na kojem Hajduk bazira izvedbu u sredini terena, ali jasno je da ozbiljna momčad treba imati širinu i prije svega iskustvo u veznom redu. Zato se na Poljudu pojavila priča o novoj posudbi iskusnog Filipa Bradarića.

image
SRDJAN VRANCIC/CROPIX

Kao i u ljeto 2019. ponovno je Bradarić u Cagliariju opet čeka minutažu. Promijenio se trener, otišao Rolando Maran, došao Eusebio Di Francesco, ali Bradarić još nije zaigrao kod novog trenera. Imao je pritom i problema s pandemijom, no u svakom slučaju još čeka minutažu.

Tako je i kod Rolanda Marana prije godinu dana čekao priliku, pa je dočekao kod Burića u Hajduku. Zasad Di Francesco ipak ne želi razmišljati o novoj posudbi Bradarića, međutim, prijelazni rok u HNL-u traje do 19. listopada, dakle, ima još devet dana u kojima se toliko toga može promijeniti.

Nema puno opcija

Jasno, u dolascima, jer što se tiče izlaznih transfera ostale su rijetke zemlje poput Rusije koje još imaju mogućnost novih angažmana. Najvažnije europske nogometne lige završile su svoj ljetni mercato, zato ni Bradarić nema previše opcija ukoliko bi se poželio nogometa u kontinuitetu. Krajem kolovoza prošle godine Bradarić je iz Cagliarija došao na posudbu u Hajduk, a potom je u siječnju ove godine s Poljuda otišao na novu posudbu, ovoga puta u Celtu iz Viga.

Klub iz španjolske Galicije platio je Hajduku 500.000 eura za posudbu Bradarića kojeg na kraju prvenstva ipak nije otkupio unatoč 14 nastupa i sačuvanom opstanku u Primeri. Vratio se Filip Bradarić ovog ljeta opet u Cagliari i strpljivo čeka rasplet. Za Hajduk bi svakako bio pojačanje u sredini terena gdje su Bijeli u važnim dvobojima na početku sezone imali problema u alternaciji za Jurića.

Korektor vezne linije

Oporavak Jurića pozitivna je vijest, također i povratak Teklića u konkurenciju, premda je 21-godišnji Solinjanin više orijentiran na ofenzivu. Bradarić je korektor vezne linije, a iz doba dok je igrao u Rijeci, pamtimo i njegovu ulogu arhitekta napada. Takav profil igrača sasvim sigurno podigao bi Bijele, no pitanje je može li Hajduk dobiti Bradarića ili pronaći igrača sukladnih nogometaških karakteristika.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 14:29