rijeka, 050406stadion kantrida - uzvrat polufinale kupa rijeka - hajduk- trener hajduka luka bonacicfoto tea cimas-spo-
 Tea Cimaš
SUKOB S PREDSJEDNIKOM

Bonačić vs Medić: 'Ne može ući u svlačionicu i pričati o tome tko je igrač za Zagreb'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 09. studeni 2012. 15:59

Luka Bonačić u četvrtak je sjeo u automobil i krenuo prema Zagrebu. Danas će s tribina u Kranjčevićevoj pogledati zanimljivi ogled dviju momčadi na čijim je klupama nekoć sjedio. Hajdukovac u duši i po rođenju u dva navrata vodio je Bijele, a Zagreb je napustio prije 10 dana nakon verbalnog sukoba s predsjednikom Draženom Medićem.

- Bit će to jako zanimljiva utakmica. Trener svih trenera donosi veliku energiju i motiv - u startu je Luka razvio svoju priču.

Iskusan na terenu, iskusan i u medijskom nastupu. Ali, priču o rastanku sa Zagrebom jednom treba raščistiti. Što se dogodilo, gdje je puklo između Bonačića i Medića?

- U redu, reći ću vam. Život je jasan i jednostavan, kod mene nema igre između redaka. Predsjednik mora raditi svoj posao, a trener svoj. Ja imam svoje granice, ali kada se te granice prijeđu, onda nema Boga da me zadrži u tom klubu. Iz Zagreba sam otišao prisilno, ne svojom voljom.

Dokle sežu granice, to je pitanje.

- Ne može meni predsjednik ulaziti u svlačionicu i pričati o tome tko je za Zagreb, a tko nije. On može ući u svlačionicu da bi pohvalio ili pokudio nekog igrača, ali da će doći i meni govoriti tko treba, a tko ne treba igrati, to neću trpjeti.

Koja su imena u pitanju, tema je koju je Luka ostavio za neku drugu prigodu. Još prije 10 dana dok smo zajedno gledali gradski derbi u Parku mladeži dao nama je do znanja da 'nije Lovro u pitanju’. Lovre je Medić, sin gazde kluba koji je očito mogao imati i veću minutažu. Ali bez obzira tko je u gazdinoj kadrovskoj križaljci trebao dobiti veći prostor, Bonačić je odlučio kazati 'zbogom Kranjčevićeva’.

- Žao mi je što je tako brzo došao kraj. Ipak sam uložio dva mjeseca rada i truda, jer preuzeo sam momčad koja nije imala ni vjere ni morala. Potrošio sam energiju i, želio to netko priznati ili ne, podigao sam Zagreb. Danas dolazi Hajduk, a moji Splićani znaju da to nije onaj isti Zagreb koji je u kolovozu izgubio 1:5 na Poljudu. To je bitno drukčija momčad.

Miješaju se u Luki gorčina i ponos radi svega što je prošao s Pjesnicima. Ponosan je na rad, a gorak okus ostao je zbog iznenadnog odlaska. Kako će se Medić i Ćiro naći na istoj frekvenciji?

- Ne znam što će Ćiro dopustiti, a što neće, ali nije im prvi put da su zajedno. Znaju sve jedan o drugome.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. svibanj 2024 04:19