Lopa slavi gol
 VLADO KOS/CROPIX Cropix
MAKSIMALNO POZITIVAN

‘Borit ćemo se za naslov prvaka i uzeti kup!‘ Strani veznjak u redovima Osijeka vjeruje u jednu ‘kantu‘

"Baš sam se udomaćio i Osijek doživljavam uistinu kao svoj grad i klub"
Piše: Darko RužićObjavljeno: 15. siječanj 2021. 20:33

Gotovo uvijek su igrači upareni, raspoređeni po dvojica u sobama u vrijeme kada su u hotelskom smještaju. Nebitno je tko i kako, po kojim kriterijima i čime vođen, odredi tko će s kim dijeliti sobu, a u slučaju Dmitra Lope i Petra Bočkaja kao da se vodilo računa u isti kutak smjestiti one koji baš i nisu raspoloženi za davanje intervuja. Iako, Lopa je prilično mekši u tom stavu od Bočkaja, koji, ako baš ne mora, osim pristojnog pozdrava izbjegne svaki kontakt s novinarima.

- Da baš volim davati intervjue i izjave, ne mogu reći. Ali, i to se ponekad mora i treba - kazao je Dmitro Lopa.

Peta je godina potekla otkako je u Osijeku, a kada je došao one 2016. zatekao je igračkom kadru Bijelo-plavih Milu Škorića i Alena Grgića. Ovaj potonji je od prije dva dana ustupljen mađarskom DVTK-u, pa je ostao samo Škorić. Svi ostali su se razišli po svijetu i to putevima kakvi su nepredvidivi u profesionalnom nogometu. Ali, i tada i sada, od te 2016. godine, Lopa je uvijek bio omiljen među suigračima. A i njemu se sviđa u gradu na Dravi.

- Baš sam se udomaćio i Osijek doživljavam uistinu kao svoj grad i klub. Duže nego ovdje bio sam jedino još u vrijeme početka moje profesionalne karijere u Dnjipru iz Dnjipropetrovska i to punih sedam godina. A i to da sam tako dugo u Osijeku govori koliko mi je ovdje dobro. Uvijek imam riječi zahvale za iskazano mi povjerenje i podršku - veli Lopa.
Najstariji je u ovom trenutku među Bijelo-plavim profesionalcima. Iza njega su brojne pripreme, a kako je doživio ove koje će do subote potrajati u Rovinju?

- Svake su pripreme specifične, posebne na svoj način po pristupu, metodama i zahtjevima s kojima se mi igrači suočavamo. I ove, jasno, a na nama je igračima prilagoditi se onom što se traži. Osijek ima jako kvalitetan stručni stožer i jako mi se sviđa kako su pripreme osmišljene i ono što se od nas traži - izjavio je Lopa.

Brzo će početi proljetna natjecateljska sezona. Osijek ima velike ambicije i visoko postavljenu letvicu svojih ciljeva. Hoće li Bijelo-plavi za to biti spremni?

image
VLADO KOS/CROPIX Cropix

- Svakako. Na treninzima je jako zanimljivo. Sve radimo s loptom, a sve se odvija kroz naše međusobno natjecanje s očitim ciljem da i kroz treninge i redovite vježbe stječemo navike pobjeđivanja. Vjerujem da smo sve usvojili i da nas čeka lijepo i rezultatski uspješno proljeće. Radili smo kvalitetno i savjesno i za natjecanje ćemo biti potpuno spremni - rekao je Ukrajinac na privremenom radu u Osijeku.

Jesen su Bijelo-plavi završili na drugom mjestu tablice Prve HNL, a i na drugom kolosijeku po kojem voze, u Hrvatskom kupu, bili su uspješni, plasirali su se u četvrtfinale. Iz obje te okolnosti proizlaze jasne najave što je pred njima u proljeće.

- Osobno sam uvijek optimistično raspoložen. Imamo odličan stručni stožer, imamo kvalitetan igrački kadar i svoje ambicije da napravimo nešto veliko. Uvjeren sam da ćemo nastaviti utrku za naslov prvaka, a u Kupu je došlo vrijeme da odemo do samog kraja, da ostvarimo ono najviše i najljepše, da ga osvojimo - optimistički je Osijekovo proljeće najavio Dmitro Lopa.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 13:58