Damir Krajač / Cropix
SAMMIR U CENTRU PAŽNJE

'Borit ćemo se za treće mjesto, ne predajemo se ni Realu! Bit će to pravi show!'

Za Realovu internetsku stranicu najveće zvijezde Dinama su Sammir i Tonel. Za Sammira su napisali: "napadač velike pokretljivosti koje može igrati u veznom redu ili na desnoj strani."
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 26. kolovoz 2011. 12:58

Nakon izvlačenja u Monte Carlu porazgovarali smo s još nekim igračima Modrih. Brazilac s hrvatskom putovnicom, ponajbolji igrač Modrih, Sammir nam je kazao:

- Super atraktivna skupina. Igramo s Realom iz Madrida, bit će to pravi spektakl, nogometni show, radujem se toj utakmici. Igrati protiv takvih zvijezda pravi je užitak. Nećemo uživati samo mi igrači, uživat će i navijači. Jako mi je drago da će Ronaldo i društvo biti u Zagrebu.

Pitali smo Sammira ima li Dinamo kakve šanse u ovoj skupini?

- Nećemo se predati niti u jednoj utakmici, pa niti u onoj protiv Reala. Ali, realno, mislim da ćemo se boriti za treće mjesto protiv Ajaxa. To, naravno, ne znači da Lyonu ne možemo oduzeti koji bod. Uglavnom, sretan sam ždrijebom, grad Zagreb imat će priliku gledati nogometne velikane, bit će to pravi show.

Šime Vrsaljko nabacio je širok osmjeh:

- Što sam vam rekao? Kad ste me pitali koga bih htio u skupini kazao sam da želim Real i, eto, Real je stigao. Ma, kad smo već u Ligi prvaka, neka onda igramo i protiv jednog takvog protivnika kao što je klub iz Madrida, neka maksimirski stadion doživi nogometno ludilo.

Upravo bi Vrsaljko trebao čuvati Ronalda. Pod jednim uvjetom - ako ostane u Dinamu do uzvratne utakmice u Madridu. Prvu u Maksimiru morat će preskočiti zbog crvenog kartona iz Malmöa.

- Želio bih čuvati Ronalda, pa da vidim gdje sam...

Vrsaljko drži da se Modri mogu nositi s Lyonom i Ajaxom:

- Ako smo se mogli nositi s Villarrealom, zašto se ne bismo mogli nositi s Lyonom i Ajaxom? Bit će to neizvjesne utakmice, dovoljno smo jaki da nekome možemo zapapriti.

Još jedan igrač Dinama iznimno je sretan zbog ovakvog ždrijeba, Ante Rukavina kaže:

- Prezadovoljan sam. Dobili smo jaku, superzanimljivu skupinu, pravu nogometnu atrakciju. Real gostuje u Maksimiru, kako li će samo svi uživati u nogometu!

Na pitanje može li Dinamo napraviti nešto bitno u tako snažnoj skupini, napadač kaže:

- Mi smo već ulaskom u jednu od skupina Lige prvaka napravili golem posao. Sada slijede okršaji s divovima i, naravno, da ćemo probati napraviti nešto pozitivno. Sigurno je, svi ćemo dati sve od sebe u takvim utakmicama. Jedva čekam da počne Liga prvaka.

Za Real je Sammir napadač velike pokretljivosti!



To što su dobili Dinamo u skupini Lige prvaka nikoga u Španjolskoj, Francuskoj i Nizozemskoj nije pretjerano uzbudilo. U Lyonu i Ajaxu naglašavaju da im je suparnik Real Madrid, dok je španjolski sportski dnevni list Marca zaključio da su Real i Barcelona dobili “slobodan put prema osmini finala”. I ostali španjolski mediji tvrde da su njihovi “klasici” imali sreće u ždrijebu.

Za Realovu internetsku stranicu najveće zvijezde Dinama su Sammir i Tonel, ali se ne bi rekli da imaju najboljeg informatora. Za Sammira su napisali: “brazilski napadač, velike pokretljivosti koje može igrati u veznom redu ili na desnoj strani.”

Na službenoj Ajaxovoj stranici podsjećaju na posljednje susrete s Dinamom u Kupu Uefe, odnosno Europskoj ligi i informiraju svoje čitatelje da su plavi u play-offu Lige prvaka izbacili švedski Malmö. Olympique iz Lyona, pak, obavještava sve koji zaviruju u njihove ladice da će uskoro u goste doći bivši klub Dejana Lovrena s kojim nikada u povijesti još nisu igrali.

Zanimljivo je da su preostala tri kluba iz Dinamove skupine D prošle sezone igrali međusobno. Real Madrid i Ajax bili su u istoj skupini, a Mourinho i Ronaldo su na proljeće iz Europe izbacili Lyon. (hsl/jl)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. svibanj 2024 20:49