Zoran Mamić
 DAMIR KRAJAC/CROPIX
CIJENA ODMAH UPADA U OČI

Brazilac stiže na Maksimir: Je li moguće da bi Dinamo za nekog igrača izdvojio toliku svotu!?

Neće moći pomoći Dinamu u Europi, ali u Maksimiru tvrde da je ovaj posao - ulaganje u budućnost
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 08. listopad 2020. 10:37

Dinamo završava posao oko dovođenja mladog Brazilca Marquinhosa (20), krilnog napadača koji bi u Maksimir trebao stići već sljedećeg tjedna. Ako sve bude kao što sada izgleda, član tamošnjeg prvaka Atletica Mineira dolazi na jednogodišnju posudbu uz opciju otkupa ugovora. Brazilac bi već bio u Dinamu da u Brazilu ne vlada korona-kaos, bila je dosta otežana komunikacija, tako da se sve prolongiralo.

Po vokaciji, Marquinhos je ljevokrilni napadač, ali može igrati i na desnoj strani, a također i klasičnu desetku. Statistika kazuje da je ove sezone ukupno skupio 16 nastupa za Atletico te upisao tri asistencije. Kod trenera Jorgea Sampaolija stalno je igrao, a onda u zadnja četiri nastupa nije, tri puta je bio na klupi, a jednom nije bio u kadru.

image
Marquinhos
ALESSANDRA TORRES

Dio je menadžerske agencije Football Capital, u kojoj su još od najpoznatijih igrača vratar Liverpoola Alisson, Wesley iz Aston Ville, Luis Felipe iz Lazija... Po Transfermarktu cijena mu iznosi 5,5 milijuna eura. Upravo ta cijena upada u oči, je li moguće da bi Dinamo za nekog igrača izdvojio toliku svotu? Po informacijama iz plavog kluba, ako se pokaže na posudbi, novac ne bi trebao biti problem.

Naravno, s obzirom na to da je istekao rok za prijavu igrača za europske utakmice, Marquinhos neće moći pomoći Dinamu u Europskoj ligi. No, vele nam u Maksimiru da je Marquinhos ulaganje u budućnost, jedan od igrača na kojem bi se mogao temeljiti neki budući jaki Dinamo.

Dakle, ako zadovolji na posudbi, Modri će uložiti silan novac za transfer. A da su spremni ulagati u jačanje momčadi, potvrdit će podatak o nekim željenim ulaganjima koja se nisu ostvarila. Recimo, Modri su za stopera Independientea Alana Franca bili spremni uložiti oko 3,5 milijuna eura, a Independiente je još trebao ostati i u postotku od idućeg transfera, za Danca Hojera su nudili oko 2 milijuna eura...

Jučer smo saznali koliko je Dinamo želio ponuditi Hajduku za Jaira. Transferna cijena bi se kretala između 1,5 i 2 milijuna eura, niti eura više, uz neke bonuse. No do ozbiljnog razgovora na tu temu uopće nije došlo...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 12:55