Fran Karačić dobio je crveni karton poslije intervencije VAR-a
 GORAN SEBELIC/CROPIX
SUDAČKA ANALIZA

Briljantna suradnja na terenu: ‘Ovo je bila situacija kad je VAR odradio ono zbog čega je i uveden‘

Detalj sa stadiona jasno pokazuje opravdanost kasnije odluke suca utakmice
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. lipanj 2020. 19:20

Sudačka analiza Hrvatske nogometne televizije vodi nas u 31. kolu HNL-a na stadion Aldo Drosina u Puli. Naime, kontrolor UEFA-e i nekadašnji djelitelj pravde s naših terena Miroslav Vitković izdvojio je situaciju iz drugog poluvremena toga dvoboja.

Tada je Fran Karačić, igrač koji će od sljedeće sezone nositi Dinamov dres napravio prekršaj nad Istrinim igračem Gonzalezom. Sudac utakmice Dario Bel pokazao mu je najprije žuti karton, a tek nakon VAR-analize odluka je promjenjena u crveni.

- Ovo su situacije zbog kojih VAR i postoji i kad je on od pune pomoći sucu. Sudac je koncentriran na prekršaj koji se dogodio. Iz svih kuteva vidimo da prekršaj postoji. Međutim, sudac ne može procijeniti je li napadač u izglednoj situaciji za pogodak - kaže Vitković.

Odluka za Karačićev crveni karton bila je, kaže - ispravna.

- Kada se situacija uspori vidimo da je žuti igrač (Gonzalez, op.a.) već prošao obrambenog igrača, da ima loptu ispred sebe u punoj kontroli i da bi u sljedećem koraku pucao na gol te tako bio u izglednoj prilici za pogodak. Prekršaj u takvoj situaciji je crveni karton - kaže kontrolor UEFA-e.

Pohvale je uputio i Ivanu Bebeku koji je na Drosini bio u funkciji glavnog suca u VAR-sobi.

- On je pozvao suca na terenu da pogleda snimku i on se uvjerio u ispravnost svoje odluke. Ovo su situacije kada VAR odradi ono zbog čega je i uveden - završio je Vitković, sudački analitičar HNTV-a.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 20:29