Split, 161010.Nogometna utakmica 11. kola prve HNL na Poljudu izmedju Hajduka i Slavena Belupo.Na fotografiji: slavlje nakon gola Ante Vukusica.Foto: Nikola Vilic / CROPIX
 Nikola Vilic / CROPIX
ŠPACO NA ODMORU

'Briljantno sam odradio posao u Hajduku, možete mi zamjeriti samo dvije utakmice'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. listopad 2010. 12:46

Bivši trener Bijelih od jučer je na odmoru. Neće uživo nazočiti utakmicama Hajduka s Hrvatskim dragovoljcem i Zenitom, već će svoj bivši klub pratiti preko TV ekrana.

- Umoran sam od posla i zaista mi treba odmor. Moram reći da sam briljantno odradio posao, napravio sve što se od mene zahtijevalo. Uzeli smo Kup, ušli u Euroligu i danas je Hajduk i dalje pretendent na prvenstvo i Europu. Znam da je rezultat iznad svega, ali meni možete zamjeriti samo dvije posljednje utakmice koje nisu imale rezultat. Dvije prije toga nisu imale igru, ali su posjedovale rezultat. Dakle, samo su dvije zadnje upitne. I zato smatram da sam briljantno odradio posao - izjavio je Stanko Poklepović.

Igračima Špaco ništa ne zamjera, jer njemu je jasno o kakvom se kadru radi.

- Prije svega, to je mlada momčad koja još nije stasala. Trebat će vremena za njihov razvoj. Mladi igrači su uvijek skloni oscilacijama, što se nama i dogodilo. Ali, nemam zamjerke na igrače. Oni su dali koliko su mogli. Tanka klupa? To su gluposti. Mi nismo Chelsea ili Milan da imamo 30 bajoslovno plaćenih igrača. Mi smo Hajduk i imamo mladi kadar koji želi igrati i razvijati se. Bolje je da smo imali mlade, nego skupo plaćene igrače ne klupi, jer takva činjenica bi nam možda donijela probleme. Možda je naše igrače “prebacila” činjenica da su počeli igrati protiv momčadi koje su triput skuplje od njih. Pa su pomislili da mogu više, a radili su lošije. Ali to je nedostatak koji dođe s manjkom iskustva.

Ako već ništa ne zamjerate igračima, imate li kakve primjedbe na Upravu kluba koja vas je smijenila?

- Ne, zašto bih imao primjedbe. Reći ću vam i to da je predsjednik Svaguša emotivac poput mene. Emotivac i odrješit čovjek, koji uvijek gleda kako napraviti najbolje za klub. Istina je da me Svaguša smijenio, ali on za mene ostaje čvrst, srčan i pošten čovjek. Uostalom, Hajduk je i dalje u projektu kojeg je zacrtao, a to je osvajanje naslova prvaka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. rujan 2024 05:24