TRAŽENI DINAMOVAC

BROZOVIĆ NA KORAK DO INTERA Talijani nude 8 mil. eura, u igri i Everton

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 23. siječanj 2015. 22:49

Broz, jesi ponio civilku, zezali su ga suigrači uoči odlaska Dinama na pripreme u La Mangu. Kao da su znali da u Španjolskoj završava njihovo druženje s Marcelom Brozovićem u modrom dresu. Naime, u petak oko 14 sati na e-mail Zorana Mamića sletjela je službena ponuda Intera iz Milana koji za Brozovića nudi osam milijuna eura i određeni bonus. Neslužbeno saznajemo kako je riječ o 25 posto od idućeg transfera što je fantastična cijena za veznjaka. Iako su portali brže bolje zaključili kako je transfer gotov, u Dinamu su stali na loptu.

- Pričekajte još malo. Nije sve gotovo - bio je znakovit Zdravko Mamić.

Iako ponuda Intera u načelu zadovoljava sve maksimirske apetite, činjenica je kako gigant iz Milana nije jedini koji želi Marcela Brozovića. A dok se ne stavi potpis na ugovor, Brozović je još uvijek igrač Dinama. I ne bi bilo prvi put da već gotov posao padne u vodu u “pet do 12”.

Traje licitacija

Iako je Inter iz Milana prvi konkretizirao zanimanje za Brozovića, postoji još nekoliko klubova koji bi mogli ući u posao i pomrsiti račune Manciniju i društvu iz Milana. Primjerice, Arsenal koji ima lovu i koji već duže vrijeme drži Brozovića na svom radaru. Ozbiljno je zagrizlo i društvo iz Napolija. Upućeni u maksimirska zbivanja uvjeravaju nas kako je ime Dinamova veznjaka debelo podcrtano u planovima Rafe Beniteza u Napoliju. Međutim, Napolitanci su planirali odštetu za Brozovića skupiti od prodaje Gokhana Inlera koja se još nije dogodila… Naposljetku, u petak se u kombinacijama oko mogućeg transfera pojavio i engleski Everton.

Dakle, Brozović je jako blizu Intera, ali definitivna potvrda transfera trebala bi se dogoditi tijekom vikenda. A do tada se svatko može uključiti u licitiranje…

Iako je Zoran Mamić nevoljko pristao komentirati cijelu situaciju oko Brozovića, nije mogao pobjeći od činjenice da će na proljeće vjerojatno krenuti bez vrlo važnog kotačića u “modrom” mehanizmu.

Oprez u Dinamu

- Godi interes velikih svjetskih klubova za našeg igrača. S druge strane ostaje žal što nas takav igrač vjerojatno napušta - oprezan je bio Mamić, dodavši da je riječ o velikom ugovoru za Brozovića i sjajnim uvjetima za Dinamo.

- To treba akceptirati kao i njegovu želju da nas napusti u ovom prijelaznom roku. Privlači ga igra s najboljima na svijetu i prilika da se okuša u puno kvalitetnijoj ligi - jasan je Zoran Mamić koji smatra kako neće imati velikih problema sa zamjenama.

- Ukoliko dođe do realizacije, Dinamo će znati kako nadomjestiti njegov odlazak. U veznom redu imamo dosta kvalitetnih igrača, a ne treba zaboraviti da će se otvoriti prostor za mlade igrače i mislim da nećemo puno izgubiti na kvaliteti - naglasio je trener Dinama koji alternativu za hrvatskog reprezentativca vidi prije svega u Portugalcu Machadu.

‘Polako, još sam tu’

- Uz njega imamo i Čorića te nekoliko mladih igrača koji dolaze. Ne smijemo zaboraviti niti Pavičića u Lokomotivi - zaključio je Zoran Mamić.

A strah je očito nepoznat pojam i kada je u pitanju Marcelo Brozović. Promatrali smo ga u petak i nije nam odavao dojam osobe oko koje je večer prije počeo ples milijuna. Upravo suprotno, Broz je ostao vjeran svom flegmatičnom životnom pristupu. Udobno zavaljen u fotelju hotela u La Mangi, na spomen Intera samo je odmahnuo rukom.

- Polako. Još uvijek sam tu - kazao je Brozović i otišao na poslijepodnevni trening, vjerojatno posljednji koji će odraditi u dresu Dinama.

U Interu bi hrvatski reprezentativac trebao zarađivati 1,4 milijuna eura po sezoni, odnosno 6,3 milijuna eura neto za 4,5 godine. Velik je to novac za igrača koji u Dinamu zarađuje nešto više od 100 tisuća eura po sezoni i jasno je kako dvojba u njegovom slučaju zapravo ne postoji. Inter nudi glamur, elitu, pun stadion i sjajnu atmosferu. Sve ono što nedostaje u Maksimiru i hrvatskom nogometu.*

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. svibanj 2024 09:52